onsdag 14 november 2012

Ugnsrostad vitkål

Ugnsrostad vitkål

Varför har jag inte kommit på att rosta vitkål i ugnen tidigare? Det var ju jättegott! Under hösten har jag verkligen fastnat för vitkål i alla dess former och det är därför kul att hitta nya sätt att tillaga den på. Det var otroligt smidigt att tillagade den i ugnen och det blev väldigt gott. Den här gången serverade jag stekt korv och halloumi till den ugnsrostade vitkålen.

Nu ska jag sätta mig och planera kommande veckas matsedel. Jag hittade rabarber i frysen som jag tänkte göra något gott av till helgen och så har vi planerat att åka till Skönero och handla hem lite gott kött till lördagsmiddagen. Det blir nog lite lax någon dag också, bara för att det är så himla gott!

Korv- och halloumipytt och ugnsrostad vitkål



UGNSROSTAD VITKÅL
4-5 pers

500 g vitkål
Olivolja
Salt och svartpeppar
Ev. valfri krydda ex.chipotle, timjan eller paprikapulver

Gör så här:
Skär vitkålen i bitar och lägg i en bunke. Häll över lite olja och blanda runt. Salta och peppra och ha eventuellt på någon mer krydda. Sprid ut på en ugnsplåt och tillaga i 10-15 minuter i 225 grader tills vitkålen har mjuknat något och fått fin färg.


Tillägg 2016-01-28: På senaste tid skär jag vitkålen i ännu mindre bitar samt ugnsrostar den gärna ca 30 minuter, då blir den mjuk och ännu godare. Tiden i ugnen kan variera, så provsmaka ibland under tillagningstiden.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

tojis sa...

Då kommer ett tips som nog kan falla dig på läppen: ta den rostade vitkålen och mixa med lite blomkål, smör och grädde tills konsistensen bli mer som stomp än puré.

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Tänk att det går att göra så mycket med vitkål! :-)

monkan sa...

Det är så gott! Vi äter det ganska ofta hemma och jag gör det även på förskolan!
/M

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Wow, vad smart! Det har jag aldrig tänkt att man göra, bra tips!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Åh, vilken bra idé! Det är nog något jag aldrig skulle kommit på själv, fast jag älskar att ugnsrosta grönsaker!

Mitt liv som fru L sa...

Gott! Jag har gott recept på en kyckling gratäng med bla rabarber, lite honung, sambal oelek, vitlök, grädde och gräslök. Hojta till om du vill ha! Kycklingen ihop med rabarber är förvånansvärt gott!

Kram C

Anna sa...

Gott! Har jag aldrig tänkt på! Det måste ju testas!

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Se där, kanske kåldolmsreceptet gav inspiration till din Ugnsrostade vitkål. Det sistnämnda blir jag nu också tvungen att testa :-)

Anonym sa...

Det är alltid det lättaste man inte tänker på :D
Vitkål har jag faktiskt också precis hittat när jag skulle göra kålpudding för ett tag sen. Sen var jag fast. :D

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Tojis: Tack för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...