lördag 24 november 2012

Helgfrukost

Te och rostad macka med fikonmarmelad

God förmiddag! Här har vi varit gång några timmar och har redan startat årets lussekattsbak (inte LCHF). Det är ett år sedan jag bakade med jäst senast och det var lussekatter som bakades även då. Det känns väldigt ovant att baka med vetemjöl och jäst. Om jag hinner ska det bakas lite LCHF-julbröd idag också, perfekt att ha julskinkan på.

Algot bakade bröd igår eftermiddag och det skar vi upp och rostade till frukost idag. Vi lyxade också med hemmagjord osockrad fikonmarmelad (recept kommer), även perfekt till ostbrickan om man tål extra kolhydrater ibland. Även om marmeladen är osockrad så innehåller torkad frukt väldigt mycket kolhydrater.

Angående mitt julbrödsrecept så var ett recept i LCHF-bilagan jag köpte igår väldigt likt mitt bröd (blåbär istället för russin och några små, små ändringar). Jag får väl se det som en komplimang att hon tycker att mitt bröd var ett bra grundrecept att utgå ifrån. Det är inte första gången mina recept dyker upp lite här och där utan hänvisning tillbaka till bloggen. Jag vet att man inte äger sina recept (däremot får man inte låna bilder och jag tror inte heller att det är tillåtet att kopiera av text rakt av från någon annan), men det hör det till god ton att hänvisa vart man hittat receptet. Ofta ligger det en hel del jobb bakom ett recept så det är roligt om de som lånar recept talar om vart de hittat dem. Jag försöker alltid hänvisa om jag vet vart receptet kommer ifrån (påminn mig gärna om jag missar det).Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vad gott med rostad macka! Och speciellt med sådan då man kan sätta in tänderna i den med gott samvete! :)

Unknown sa...

Här blir det ofta rostad macka numer till frukost med tonfiskröra på ;)
Min vanliga kanelomelett mättar inte som den gjorde.....fattar inte varför eg men tror kanske det kan bero på hastigheten i ätandet ;)

monkan sa...

Jag bakar med jäst på mitt jobb fortfarande fast inte lika ofta som när jag trodde bröd var nyttigt..! Det är en annan känsla och lite lättare, men...
Inte helt lätt det här med recept, efter ett par vändor runt om på olika bloggar så tappar de sitt ursprung och ibland har man tänkt lika...tycker ändå man ska försöka hänvisa till där man fått inspirationen.
/M

Unknown sa...

Men alltså- snor folk (journalister) recept från bloggar och publicerar?! Lana råkade ju också ut för det för ett tag sedan.
Det är ju inte klokt! Nä man äger inte ett recept men man länkar fanimig vidare! Ursäkta kraftuttrycket men jag blir så irriterad!
ja visst, komplimang men man GÖR inte så!
Så, nu är jag färdig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...