lördag 10 november 2012

Bakglädje och LCHF

Bakglädje och LCHF

I veckan hittade jag boken "Bakglädje och LCHF" av Annika Rogneby i min brevlåda. Jag som älskar att baka blev genast sugen att prova några recept i boken och igår blev det därför provbakning av frukostbröd och chocolate chip cookies. Brödet åt vi till frukost idag och kakorna ska vi provsmaka till en kopp kaffe nu under helgen. Det kommer separata inlägg om dessa senare.

Boken har fina bilder och innehåller förutom kakor och bröd också frukosttips och snacks till fredagsmyset. Några recept som jag blev intresserad av direkt var serranochips, pannkakor, lakritstryffel och receptet på småkakor. Annika använder sötningsmedel i sina recept men i kakorna jag provbakade använde jag lite honung som sötning istället och jag hoppas att resultatet blir bra även med honung.

Jag tycker ju väldigt mycket om att baka och 2010 startade jag bloggen Bakglädje och samma år kom Annika ut med sin första bok "Bakglädje med LCHF". När jag för ett år sedan började äta LCHF så började jag blogga på den här bloggen LCHF till vardag och fest och samma år kom Annika ut med sin andra bok "Bakglädje till vardag och fest". Ett roligt sammanträffande att namnen blivit så lika.

Tack Annika för den fina boken!

Krustader

Frukostbröd

Chocolate chip cookies

Laxtartar


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Ser ut som en fin bok!

Unknown sa...

tror llt jag ska beställa denna bok :)

monkan sa...

Såg ut som en trevlig bok. Är ju kokboksfreak, typ, och snart har jag min nya kokbokshylla klar i köket, den ska rama in ett fönster...många hyllor alltså! Men det behövs...

Har inte så många LCHF kokböcker (än...), helst skulle jag vilja göra en egen! Nåja, får väl köpa andras så länge...hehe!
Kram/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Monkan: Ja, det vore drömmen att få ge ut en egen bok. :-)
Jag samlar på kokböcker så jag har massor med LCHF-böcker... kul att bläddra i och inspireras.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...