torsdag 22 november 2012

Stekt brysselkål

Stekt brysselkål

För några dagar sedan åt jag brysselkål. Det var första gången jag skulle tillaga det så jag ställde en fråga på Facebook om ni hade tips på hur jag skulle tillaga brysselkålen och fick massor av bra tips, tack så mycket! Den här gången provade jag att steka dem. Nästa gång ska jag testa att först koka dem och sen smörsteka dem. Tycker du om brysselkål och hur tillagar du den helst i så fall?

Algot går omkring och sjunger på "Nu tändas tusen juleljus" så det är full julstämning här hemma just nu. Imorgon är det fredag och jag har lovat Algot fredagsmys med hämtmat och dvd-film, det ska bli mysigt!



STEKT BRYSSELKÅL

Färsk brysselkål
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen och skölj dem väl. Skär bort en liten del av botten och dela varje brysselkål på mitten. Stek på medelvärme i mycket smör tills brysselkålen mjuknat men ändå har lite tuggmotstånd.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

13 kommentarer:

matochannatgott sa...

Denna rätt brukar jag göra! Till och med sambon älskar denna rätt :-)
(min blogg)

http://matochannatgott.blogspot.se/2012/09/brysselkalsgratang-i-paprikasas-och.html

Lars sa...

Hej,

Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

Mvh
Besökstoppen

Tove sa...

Jag gillar att göra precis som du gjort, halvera dem och steka i massor av smör, och när man tagit massor tar man lite till ;) Och så på ganska hög värme så man får lite stekyta. Om man tål är det fantastiskt gott med lite sötning, jag har förr gjort med lite sukrin, men nästa gång kommer jag prova med lite honung eftersom jag hellre använder naturlig sötning. Det blir en väldigt fin brytning mellan kålen, det salta smöret och det söta! Har varit sugen på det länge nu, måste bli av snart =)

Cam sa...

Åh jag älskar brysselkål! Jag brukar koka dom i saltat vatten, hälla av vattnet och sen slunga runt dom i kastrullen med en klick smör. Mums!

Anna sa...

Perfekt, jag måste testa. Har varit sugen en längre tid, men inte "vågat" haha!

Unknown sa...

just nu finns det ju fin färsk brysselkål och då micrar jag den lite först och sen smörsteker, klart godast!!
annars är den frysta super, då kan man smörsteka direkt!

Patricia sa...

Det var längesedan jag åt brysselkål, har ingen aning om ifall jag ens tycker om det - så längesedan är det haha

Erika Skogly sa...

Jag gillar brysselkål, det är gott, men jag äter det inte så ofta.

monkan sa...

Måste prova. Förr sa jag jämt att jag inte tycker om brysselkål...men det sa jag om blomkål oxå å det kan jag ju inte leva utan nu...
:)
/M

Lisa sa...

Jag brukar bara koka och sedan servera med en klick smör och salt! :)

Anonym sa...

Smörstekt brysselkål med knaprig bacon är en av mina favoriter just nu.

Anonym sa...

Detta är min variant av ett julbordstillbehör från Långbro Värdshus.
Knaperstek 1 paket bacontärningar, tillsätt 1 tärnat äpple så det får färg och blanda med 500 g lättkokt brysselkål.
Mums som ensamrätt också.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Tack för tipset, det ska jag testa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...