Ostplättar
Idag är det studiedag på sonens skola så jag har tagit ledigt för att vara hemma med Algot. Vi startade med en skön sovmorgon och tog det sedan lugnt på förmiddagen. Till frukost provade jag att göra Majas ostplättar som jag hört så mycket gott om och jag blev inte besviken. Väldigt lätta att göra och otroligt goda.
Vi åt ostplättarna som smörgåsar och bredde bregott på. Till hade jag lite paprika, gurka och sallad. Jag använde Västerbottensost i mina ostplättar vilket gav en väldigt god smak. Jag har sett att många använder dessa ostplättar även som pizzabotten och som hamburgerbröd, det får jag testa vid tillfälle.
Ostplätt med bregott och sallad
Kaffe
MAJAS OSTPLÄTTAR
(jag gjorde 9 st)
3 ägg
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl riven ost (jag använde Västerbottensost)
Gör så här:
Vispa äggen fluffiga. Blanda fiberhusk och bakpulver i en liten skål och vispa ner i äggen. Tillsätt sist den rivna osten och rör ner. Låt svälla 5 minuter. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper (jag gjorde 9 st). Tillaga i 200 grader tills de blir gyllenbruna, ca 8-11 minuter (11 minuter i min ugn).
Tips på användningsområden:
- Ät som smörgås med pålägg
- Ha som pizzabotten
- Använd som hamburgerbröd
Receptet hämtat från @majaslchf på Instagram. Originalreceptet innehåller 3 dl riven ost och 1 tsk bakpulver.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Va fina dina plättar blev!!
Perfekt runda :)
Måste testas en dag.
Kraaam <3
Låter riktigt smaskigt :)
Måste testas.
Ha en bra dag!
Eva
Så bra att du hade använt Västerbottenost,för det var det jag hade i kylskåpet. :) Jättegott blev det!
Tack för detta recept! Så enkla att göra och så goda.Får +++++
Vänligen Bibbi
Tack för detta!
Vad smarriga de ser ut, måste testa ikväll.
Hur många kolhydrater blir det på en sats/bröd? kör strikt lchf så jag är nyfiken
MVH Hanna
Skicka en kommentar