fredag 30 maj 2014

Ostplättar med topping (som langos)

Ostplättar med topping

Majas ostplättar har blivit en av mina favoriter och jag har gjort flera satser av dem den senaste veckan. Igår toppade jag dem med creme fraiche, röd rom, finhackad rödlök och gräslök vilket blev fantastiskt gott. Det smakade nästan som langos.

Vi startade dagen med sovmorgon och sedan nybakade frallor till frukost. Idag har jag inga stora planer utan tänker passa på att sitta i soffan och läsa och bara ta det lugnt.


Smakar lite som langos


OSTPÄTTAR MED TOPPING (SOM LANGOS)
9 st

Ostplättar:
3 ägg
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl riven Västerbottensost

Topping:
Creme fraiche
Röd rom
Rödlök
Gräslök
Svartpeppar

Gör så här:
Ostplättar: Vispa äggen fluffiga. Blanda fiberhusk och bakpulver i en liten skål och vispa ner i äggen. Tillsätt sist den rivna osten och rör ner. Låt svälla 5 minuter. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper (jag gjorde 9 st). Tillaga i 200 grader tills de blir gyllenbruna, ca 8-11 minuter (11 minuter i min ugn). Låt svalna.

Topping: Finhacka rödlöken och gräslöken. Bred creme fraiche på ostplätten och toppa med röd rom, rödlök och gräslök. Dra ett varv med svartpepparkvarnen över.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

monkan sa...

Gott!
Jag tänkte på langos häromdagen, var många år sedan jag åt det..!

Kram/M

Unknown sa...

Jag gjorde detta till lunch i dag. Supergott! Tack för det receptet! Det kommer jag göra igen. Ge gärna lite tips på vad man kan ha på istället för det du har skrivet om i detta inlägg./Helene

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Helene Dyrelöv: Alltid när jag åt langos tidigare beställde jag med denna topping så jag har dålig koll på vad det finns för andra alternativ. Skulle gissa att det funkar med det mest: räkor eller skinka kanske.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...