torsdag 8 maj 2014

Erikas limpa med fibrex och frön (LCHF)

Erikas limpa med fibrex och frön

Ni som följt mig här på bloggen ett tag vet att jag älskar att baka och dessutom tycker jag att det är roligt att göra om recept för att få lite variation. Den här gången utgick jag från mitt fröbröd men la till fibrex i smeten. Dessutom använde jag enbart mandelmjöl vilket ger ett ljusare bröd än om man använder valnötter.

Att använda olika typer av nötter ger olika smaker på brödet och ofta använder jag valnötter i bröd eftersom jag tycker att smaken blir väldigt god. Testa att byta ut hälften av mandelmjölet i receptet nedan till valfria malda nötter för att få olika smaker på brödet.





ERIKAS LIMPA MED FIBREX OCH FRÖN (LCHF)
1 bröd

200 g mandelmjöl (byt ut hälften mot malda nötter för variation)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
150 g valfria frön (jag använde chiafrön, linfrön, solroskärnor och pumpakärnor)
3 msk strömald fibrex
250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
0,5 dl vispgrädde
6 ägg

Ev. frön att toppa med

Gör så här:
Vispa ihop ägg, kesella och grädde. Rör ner firex och låt stå och svälla i minst 5 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj med smör). Toppa med valfria frön. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfrit sa...

Dina bröd ser altid så goda ut! Jag har faktiskt fibrex hemma, men har aldrig bakat med det. Det måste ju göras!

Unknown sa...

Ser väldigt fint ut!!!
Bakar efter detta basreceptet minst en gång i veckan då sambon tycker det är toppen (jag oxå då han slipper massa insulin )
Fibrex tror jag allt jag har hemma så jag måste testa denna variant :)
Kram o ha en fin helg <3

Mårtenssons kök sa...

VI har också fibrex hemma men aldrig använt det, absolut kommer detta brödet att bli premiärtestet!

Anonym sa...

Oj vad det här va gott! Fröigt och matigt! Perfekt att baka och ge bort i julklapp! Tack så mkt! ��

Kristin Vedin sa...

Går det att använda grädde istället för CF ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...