onsdag 5 februari 2014

Tips: Hantera kladdiga degar

Här kommer ett tips på hur jag brukar hantera kladdiga degar med hjälp av plastfolie när jag bakar frallor eller kakor. Genom att först forma degen med hjälp av plastfolien tycker jag att det är enklare att dela och forma degen till exempelvis bullar. Av den här degen gjorde jag semlor.

När jag bakade lussekatter i julas startade jag med att hantera degen på det här sättet, när jag sedan hade färdiga runda bullar av degen var det enklare att rulla ut dem till korvar och forma till lussekatter.


1. Klicka ut degen på en bit plastfolie efter att den
stått och svällt i 5-10 minuter.

2. Vik plastfolien runt degen och forma
till en jämntjock korv.

3. Vik upp plastfolien och markera ut
vart degen ska delas.

4. Dela degen med hjälp av en kniv.
Jag brukar försöka att inte ta i degen innan jag delat den
och innan jag formar den till bollar eftersom degen
kan vara väldigt kladdig.

5. Fyll en liten skål med vatten.

6. Fukta händerna med lite vatten och forma
degbitarna till runda bullar. Sen kan man platta till
bullarna om man vill ha dem plattare eller forma
degen till lussekatter om man julbakar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Erika Skogly sa...

Vilket bra tips. Och tack för receptet på Herrgårdskyckling. Mycket gott och uppskattat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...