När jag bakade lussekatter i julas startade jag med att hantera degen på det här sättet, när jag sedan hade färdiga runda bullar av degen var det enklare att rulla ut dem till korvar och forma till lussekatter.
1. Klicka ut degen på en bit plastfolie efter att den
stått och svällt i 5-10 minuter.
stått och svällt i 5-10 minuter.
2. Vik plastfolien runt degen och forma
till en jämntjock korv.
till en jämntjock korv.
3. Vik upp plastfolien och markera ut
vart degen ska delas.
vart degen ska delas.
4. Dela degen med hjälp av en kniv.
Jag brukar försöka att inte ta i degen innan jag delat den
och innan jag formar den till bollar eftersom degen
kan vara väldigt kladdig.
Jag brukar försöka att inte ta i degen innan jag delat den
och innan jag formar den till bollar eftersom degen
kan vara väldigt kladdig.
5. Fyll en liten skål med vatten.
6. Fukta händerna med lite vatten och forma
degbitarna till runda bullar. Sen kan man platta till
bullarna om man vill ha dem plattare eller forma
degen till lussekatter om man julbakar.
degbitarna till runda bullar. Sen kan man platta till
bullarna om man vill ha dem plattare eller forma
degen till lussekatter om man julbakar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
1 kommentar:
Vilket bra tips. Och tack för receptet på Herrgårdskyckling. Mycket gott och uppskattat!
Skicka en kommentar