tisdag 25 februari 2014

Krämig rättikagratäng med cream cheese

Rostas, rättikagratäng och sallad

För ett tag sedan gjorde jag en så god och krämig rättikagratäng, perfekt tillbehör till en köttbit. Skillnaden mot tidigare rättikagratäng är att jag använde cream cheese i receptet samt att jag kokade klart rättikan innan den gratinerades i ugnen. Gratängen blev riktigt krämig och fantastiskt god. Till rättikagratängen åt vi stekt rostas och sallad.

Gratäng

Krämig rättikagratäng

Stekt rostas

Spenat


KRÄMIG RÄTTIKAGRATÄNG MED CREAM CHEESE
6 pers

1 kg rättika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
100 g cream cheese
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skala och skiva rättikan tunt. Koka rättikan i 10 minuter i lättsaltat vatten, häll av i ett durkslag. Låt rättika ånga av i durkslaget. Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i rejält med smör i botten på en kastrull. Rör ner cream cheese och häll i grädden och låt koka i 10 minuter utan lock, se till att röra i botten så att grädden inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner rättikan i grädden och låt koka upp. Koka rättikan i 10 minuter utan lock, se till att röra i botten på kastrullen. Känn efter så att rättikan är mjuk annars koka en stund till. Häll allt i en smord ugnsform och gratinera i 20-25 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Unknown sa...

smarrigt med en sådan gratäng! :)
Köttet ser perfekt ut!
Ha en toppen dag!
kram <3
//Lana

Brittas mat sa...

Bra ide att kräma till den med cream cheese. Ser gott ut!

Therese sa...

Rättikagratäng är ju bara så gott! Jag brukar också ha cream cheese i min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...