torsdag 27 februari 2014

Eftermiddagskaffe med snabbmacka

Kaffe och mircobröd

Idag blev det eftermiddagskaffe med en snabbmacka toppad med avokado. Jag har tidigare testat att göra microbröd men har alltid tyckt att det saknas något i dessa bröd så idag gjorde jag en egen smakvariant och det blev fantastiskt gott, recept kommer snart. Här testade jag även att rosta brödet, vilket blev jättegott.

Jag tror att jag håller på att bli förkyld och det vill jag verkligen inte för jag har massor med saker inplanerade. Halsen känns tjock och huvudet värker. Har ni någon dunderkur mot förkylningar? Vore ju bra att kunna "Mota Olle i grind!" som det heter här i Östergötland (märkligt uttryck, jag lärde mig det när jag flyttade till Linköping).

Kaffe

Rostat microbröd toppat med avokado


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Själv är jag född och uppvuxen i Linköping, men har aldrig hört det uttrycket! Märkligt. Alltid lär man sig något nytt här i livet. ;)

Har du testat enchinaforce/enchinagard i förebyggande syfte mot förkylning? Annars säger vissa att dricka vatten med färsk ingefära eller citron ska vara bra. Åse (56kilo) skrev nyligen ett inlägg om vatten med ingefära i, i alla fall. Fast det kanske hon dricker mest för paleo utmaningen som pågår (med Annika Sjöö).

Jag tycker också att jag känner mig en aning tröttare, huvudvärk och lite tjock i huvudet och halsont. Vet inte om det beror på stress från jobbet eller om det verkligen är på väg nåt.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Tack för tipsen. Jag såg att Åse skrivit om citron- och ingefärsdricka nyligen och tänkte kolla igenom kylskåpet och se om jag har det hemma som behövs. :)

Unknown sa...

Hej Erika! Jag brukar göra ett "te" på kokt vatten, färsk riven ingefära, en dutt honung och pressad citron eller lime när jag känner svid i halsen. Koka upp allt utom honung och låt sjuda några min. Sila bort ingefäran. Blanda i honung.

Annars tycker jag att Coldy halsspej från Apoteket är superbra. Spreja direkt du känner symptom. Många produkter som ska motverka förkylningar tycker jag är skräp men detta är faktiskt riktigt effektivt.

Krya på dig! Hälsningar Katti

Sofie Lundberg sa...

Jag blev förkyld förra veckan och det gick om rätt så snabbt med diverse kurer :) Som redan nämnts är varmt vatten med citron och ingefära kanon. Jag provade också Kan Jang (superäckligt men verkar vara effektivt) samt ökad dos av D-vitamin och zink.

Krya på dig!
(Jag har heller inte blivit helt nöjd med mina mikrobröd så jag väntar med spänning på ditt recept :)

Unknown sa...

Aj då, inte kul med förkylningen! Hoppas den bryter inte ut!
Spännande med receptet!
Kramar! <3
//Lana

Gunilla sa...

Echineagard
piller eller i vatten, spelar ingen roll. Har förkylningen kommit för långt, så bromsas den upp och man kanhålla igång några dagar extra, men så snart man slutar med E så bryter det ut.
Tar man det i tid så brukar det hela gå över.

monkan sa...

Usch, hoppas du inte blir förkyld - jag håller just på hämtar mig från min! Känns som att alla runt omkring är förkylda nu...och något botemedel har inte jag...ska något fungera så måste det bli innan viruset får fäste och ibland går det fort..! Men varmt te kan ju göra gott ändå. ;)

Mota Olle i grind det säger jag med och jag är från Norrbotten och en koll med maken som är stockholmare visar att han också känner till det! (Men vi är ju gamla!)

Kram och krya på dej/M

Brittas mat sa...

Jag är verkligen sugen på att testa micromacka och känner att jag för första gången saknar en micro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...