fredag 7 februari 2014

Några av LCHFklubbens produkter

Mellanmål

Jag har provat några av LCHFklubbens egna produkter som jag tänkte berätta om. Igår hade jag min lediga eftermiddag och då åt jag ett gott mellanmål med müsli och krispigt knäckebröd. Dessutom slängde jag ihop en brödsmet och bakade en limpa med LCHFklubbens mandelmjöl.

LCHFklubbens müsli
Müslin är jättegod och innehåller en härlig blandning av nötter, frön, kokosflingor och kryddor. Jag är väldigt svag för nötter i alla dess former och framför allt hasselnötter vilket den här müslin innehåller. Jag äter sällan hasselnötter eftersom Magnus är allergisk men jag njuter ibland av det när jag vet att han inte behöver äta samma sak som jag.

Jag åt min müsli med cremefraichegrädde eftersom jag inte är så förtjust i yoghurt. Müslin toppade jag med lite mald kardemumma, det är ju så gott! För att lyxa till det lite extra toppade jag även med några härligt goda frystorkade jordgubbar, även de finns hos LCHFklubben.

LCHFklubbens knäckebröd
Knäckebrödet är runda bröd toppade med pumpakärnor och jag hade hört många rekommendera dessa innan jag testade själv. Jag brukar bryta det i två eller tre bitar och den här gången åt jag brödet med bregott och god lagrad ost. Knäckebrödet är väldigt gott och krispigt. Har man inte tid eller lust att stå och baka själv så passar det perfekt att kunna köpa färdiggräddat hårt bröd.

LCHFklubbens mandelmjöl
LCHFklubben säljer även mandelmjöl, perfekt när man som jag tycker om att baka. Påsen är förslutningsbar och innehåller 500g. Jag fick hjälp av Algot att mäta upp mjölet och till kvällen när brödet svalnat skar jag upp varsin skiva som vi åt framför TV... lika gott som vanligt.

Mumsig müsli...

... kan toppas med torkade jordgubbar!

Knäckebröd med ost

Algot hjälper till med brödbaket
genom att mäta upp mandelmjöl

Brödet gräddas i ugnen

I samarbete med LCHFklubben


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du prövat att baka lchfbröd i bakmaskin? Har fått en men hittar inget recept på bröd (lchf) för bakmaskin // Mison Tack för bra blogg med härlig inspiration.

anna sa...

men åh, vad kul!
Jag har inte testat deras produkter, men blev nyfiken :D
Kram

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mison: Nej, jag har inte testat att baka LCHF-bröd i bakmaskin och har nog inte sett några sådana recept heller. Min man köpte en bakmaskin innan vi började med LCHF men det var bara han som använde den, själv tyckte jag att det förtog lite av bakglädjen (jag älskar ju att baka, knåda, forma m.m.). :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...