onsdag 30 april 2014

Krämig chilifisk med svamp

Krämig chilifisk med svamp

Ibland vill man ha något snabbfixat så man slipper stå i köket hela kvällen. Den här fiskrätten är precis en sådan maträtt som kräver väldigt liten arbetsinsats. Fisken tas direkt från frysen, såsen kokas upp och hälls ovanpå fisken och sedan sköter den sig själv i ugnen.

Jag hade tänkt att laga min vanliga chilifisk men eftersom jag hade champinjoner över från en tidigare middag samt ganska mycket philadelphiaost hemma passade jag på att använda det också i fiskrätten. Med philadelphian blev såsen väldigt krämig och god och champinjoner och fisk passar riktigt bra ihop. Det blev en supergod middag!

Fisk och broccoli


KRÄMIG CHILIFISK MED SVAMP
4-5 pers

800 g frysta fiskblock
5 dl vispgrädde
100 g philadelphia
100 g champinjoner
1 gul lök
1 röd chili
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 krm paprikapulver
1,5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
Finhacka löken och chilin. Skär svampen i mindre bitar. Fräs löken och chilin i smör och tillsätt svampen och stek tillsammans. Smält ner philadelphiaosten i röran och häll i övriga ingredienser och koka upp. Häll såsen över de frysta fiskblocken i en ugnsform och tillaga i 40 minuter i 225 grader. Jag brukar ösa såsen över fisken några gånger under tillagningen.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Åh va gott!! Älskar recept som är så här smidiga ☺

Marja - Baka Sockefritt sa...

Vad gott det ser ut! Härligt med lite sting i maten då och då :)

monkan sa...

Gott!
Måste testa med färskost som redning! Å jag gillar sambal!
Kram /M

Maria sa...

Testade det här som kvällens middag med broccolimos till, suveränt gott. Tack för ett superenkelt och kanonbra recept :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...