söndag 13 april 2014

Sötpotatis

Ugnsrostad sötpotatis

Igår kväll åt vi ugnsrostad sötpotatis och lövbiffsås. Jag har sett många personer som på olika bloggar och på Instagram lovordar sötpotatisen så jag blev nyfiken att prova. Många som äter liberal LCHF har lagt till sötpotatisen i kost.

Jag blev inte så imponerad av smaken måste jag erkänna. Jag tyckte att den var väldigt söt i smaken och troligtvis kommer jag inte att laga detta igen. Sötpotatis innehåller dessutom mycket kolhydrater.

Om ni ändå är sugna att prova så gjorde jag så här: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Ha på olja, salt och peppar. Tillaga i 10-15 minuter i 200 grader tills sötpotatisen är mjuk.


Ugnsrostad sötpotatis och lövbiffsås


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Therese sa...

Jag älskar sötpotatis! Men jag måste begränsa mängden. Jag överäter lätt då den är så god.

Linda sa...

exakt så tyckte jag med! äter hellre zuccini eller kålrot :) Men man kanske ska vara tacksam att man inte är galen i den, då hade det kanske blivit för mycket av det goda.

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag är en av dom som tycke rom sötpotatis ;) Speciellt ugnrostad!

EmmaO sa...

Jeg har også lest at mange bruker søtpotatis, men har stusses over at den også inneholder mye karbo. Trodde egentlig at den ikke inngikk i en LCHF-kost. Liker den godt, men tror fort jeg kan både overspise og bruke den for mye.

monkan sa...

Jag äter gärna sötpotatis men inte alltid och inte mycket. Jag brukar välja tillbehör som matchar det söta t ex hett eller syrligt så smakar potatisen gött!

Att den har lite mycket kolisar bryr jag mig inte om då jag inte har viktnedgång som mål. ;) Sötpotatis är en ört som bara på långt håll där släkt med vår potatis och jag kan faktiskt äta den utan att trigga sockersug, vilket morot ibland kan göra..!

Kram/M

Nina sa...

Personligen tycker jag att sötpotatis behöver lite mer kryddning, rosta gärna med timjan eller prova chiliolja. Tzatsiki bryter fint mot det söta och är den bästa kombinationen som jag provat. Experimentera gärna med tjockleken på sötpotatisen, ganska tunna stora bitar som får lite färg i kanten smakar underbart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...