tisdag 22 april 2014

Lammstek (Crock Pot)

Lammstek

Jag har haft en lugn och skön påsk utan några större måsten. Vi har njutit av det fina vädret och ätit en massa god mat.

De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot. Jag använde samma smaksättning som till den lammrätt vi brukar tillaga i ugnen och det blev väldigt gott. Köttet blir mört och faller nästan isär, så några snygga skivor av lammsteken blev det inte.

Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Gott och enkelt!


Lamm, ugnsrostade grönsaker

Lamm

Ingefärs- och rosmarinsås


LAMM (CROCK POT)
4-5 pers

1 kg lammstek, benfri
2 kanelstänger

Marinad:
1 dl olivolja
1 röd chili
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Putsa köttet och lägg ner i crockpoten. Finhacka chilin. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över lammet, gnid in i köttet. Lägg ner kanelstängerna bredvid köttet. Tillaga i ca 8 timmar på låg värme. Ta försiktigt upp köttbiten och skär i mindre bitar (det går inte att skära i fina skivor för köttet faller isär). Lägg upp köttet på ett fat och häll lite av den varma marinaden över det skurna köttet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh va gott det ser ut!!!
Åt en ljuvlig lammrostbiff på påskafton (påskbuffé på restaurang)och den va så god att jag rös vid varje tugga!! Det måste vara ett gott betyg va ;)
Kraaam <3

monkan sa...

Det närmsta påsken vi kom i år var en silltallrik och grillade lammracks på påskafton.
Sedan har vi mest jobbat med huset...

Kram/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...