tisdag 1 april 2014

180-årskalas

180-årskalas

I lördags hade vi 180-årskalas här hemma. Mina svärföräldrar fyller båda 70 år under våren och jag har fyllt 40 år så vi slog ihop vårt kalasande. Min svägerska och hennes man var också här och firade.

Jag hade bakat en mazarinbärkaka med smultopping till fikat. Den här gången testade jag en bärblandning av hallon och blåbär vilket blev väldigt gott. Till kakan serverades lättvispad grädde. När jag gräddade kakan blev den tyvärr inne i ugnen lite för länge och hade nog varit ännu godare om den hade gräddats lite kortare tid. Ingen större fara men tråkigt när det inte blir perfekt när den ska bjudas på.

Har man 180-årskalas måste det ju skålas i champagne. Till bubblet åt vi snittar toppade med en röra smaksatt med hamburgerkött och pepparrot.

Helgen bjöd på otroligt fint väder så istället för att steka köttet i ugnen tog vi fram grillen och premiärgrillade. Det blev jättegott och nu längtar jag verkligen efter mer grillad mat.

På söndagen innan alla åkte hem åt vi en bit västerbottenspaj med tillbehör.

Det har varit tre intensiva veckor med firande varje helg. Jätteroligt men samtidigt skönt att det är över.

Kalasdags


Kaka med vispad grädde

Dags för bubbel!

Champagne...

... och snittar!

Grillpremiär:
Fläskytterfilé med cole slaw och sallad

Söndagslunch:
Västerbottenspaj med tillbehör


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Semester & Mat sa...

Grattis i efterskött!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...