onsdag 4 september 2013

Fisk- och broccoligratäng

Fisk- och broccoligratäng

Här kommer ett recept utan squash, hör och häpna!

Jag har tidigare gjort en fisk- och fänkålsgratäng som är jättegod och nu gjorde jag en variant av gratängen där jag bland annat bytte ut fänkålen mot broccoli. Fiskgratängen blir otroligt god och krämig och kan säkert varieras på många olika sätt med flera olika smaksättningar.

När jag dukade fram den här gratängen tittade Algot på den och sa "Det här gillar jag!" och sen åt han flera portioner. Då blir jag glad i mammahjärtat. ♥


FISK- OCH BROCCOLIGRATÄNG
5-6 pers

800 g vit fisk (ex. torsk)
2 broccolistånd
1 purjolök
1 gul lök
250 g champinjoner
5 dl vispgrädde
200 g cream cheese
1 fiskbuljongtärning
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Fördela fisken i botten på en ugnsform och salta och peppra. Skär broccolin i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter, häll av vattnet och låt broccolin ånga av. Fördela broccolin ovanpå fisken.

Skär purjolöken och champinjonerna samt finhacka löken. Stek svampen och tillsätt sedan pujolöken och löken, fräs tillsammans några minuter. Tillsätt creme cheese, grädde och fiskkbuljong och låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över fisken och broccolin. Gratinera i ca 30 minuter i 225 grader.


Jag har utgått från ett recept från Jimps & Millis LCHF


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Blev lite förvånad att det inte va squash ;) hihi
Men detta ser o låter toppengott!!
Tyvärr får jag inte samma reaktion här hemma, då broccoli är helt uteslutet och gratänger är farligt....allt ska synas vad det är ;)
Kraaam <3<3<3

cosmoscatten sa...

Fiskgratäng är sååå gott! Och perfekt nu när hösten är här :)

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vad gott det låter! Blev bra sugen på att göra någon slags krämig gratäng nu!

Anonym sa...

Gjorde din gratäng idag men hade för lite fisk så jag stekte den skilt, satte också i 1tsk citronpesto i såsen, blev JÄTTEGOTT! Tack för ett bra recept-denna gör vi flera, flera gånger.
Gunilla från Finland

KikkiSandström sa...

Äntligen ett recept på vit fisk som faller mig i smaken. Måste testas.

Carolina sa...

Den här gratängen gjorde succé på middagsbordet! Det var så gott att matkoma var ett faktum :) Jag kommer definitivt tillaga den här gratängen många gånger till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...