måndag 23 september 2013

Krämig blomkål

Krämig blomkål

Jag åt sällan kål innan jag började äta LCHF-kost. I och med att vi slutade äta ris, pasta och potatis vidgade jag mina vyer och olika sorters kål blev snabbt en favoritingrediens i matlagningen. Att man dessutom kan tillaga kålen på många olika sätt gör ju att man inte tröttnar på den. I den här maträtten har jag använt blomkål.

Här har jag lagat en krämig blomkålsrätt som passar perfekt som tillbehör till korv, kyckling eller kött. Maträtten går utmärkt att förbereda, lägga upp i en ugneform och förvara i kylskåpet tills det är dags att sätta in den i ugnen för tillagning. Tiden i ugnen beror på hur stora blomkålsbitar du skär.


Krämig blomkål och falukorv


KRÄMIG BLOMKÅL
4 pers

1 blomkålshuvud
200 g cream cheese
2 dl vispgrädde
0,5 tsk lökpulver (eller annan smaksättning)
Salt och peppar

Gör så här:
Skär blomkålen i små bitar. Blanda cream cheese och vispgrädde och smaksätt med lökpulver, salt och peppar. Rör ihop blomkålen med röran och häll i en ugnsform. Tillaga i 30-45 minuter i 200 grader tills blomkålen blivit lagom mjuk. Rör om några gånger under tillagningen.


Receptet hämtat från Hjemme hos Xenia


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

anna sa...

MUMS, har blomkål hemma så de får bli en dag. kramar

monkan sa...

Å, gott!
Samma här, åt inte mkt kål innan och inte tyckte jag om blomkål...nu är det basvaror..!

Kram/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...