Frys in blomkålsbuketter
Nu är blomkålen billig så passa på att köpa och laga goda rätter med blomkål. Ett tips är att skära blomkålen i mindre buketter och frysa in rå (behöver inte kokas innan). Perfekt att ta fram, tina och göra blomkålsmos av. När blomkålen tinat brukar jag krama ur lite vätska innan jag gör micromos då blir moset lite fastare. Så passa på nu när blomkålen är billig att bunkra upp i frysen.
Det här tipset fick jag från Johanna. Jag frågade på istagram om någon visste om det gick att frysa in rå blomkål och jag fick snabbt svar. Tack Johanna!
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
12 kommentarer:
Smidigt!! Ska jag göra, brukar annars förvälla men ännu skönare om man slipper ju!
Blomkål är ju så gott!
=)
Hm....jag hittar ingen billig blomkål här :( förutom på gekås då.....13 kr för ett stort huvud....
Kjaaaam <3<3<3<3
Bra tips! ;)
Galen i blomkål!
/M
Hej!
Vet du om man kan göra likadant med
broccoli eller måste den förvällas?
Mvh Agnes
Javisst är det bra! Jag har ett självplock här i närheten där jag brukar bunkra upp :-)
Tack för ett toppen tips att göra blomkålmos, så gott blev och slapp få vatten i blomkålen, tack tack
Agnes: Jag vet faktiskt inte, har inte testat. Om jag provar så talar jag om hur det gick. :)
Hej,
googlade på "frysa in blomkål" och hamnade här, så slänger ur mig en fråga, även att inlägget är några år nu... Vore skönt att slippa förvälla blomkålen innan man fryser in den, men blir den inte vattnig då? Eller iaf mer vattnig än om man förväller den innan?
Hade tänkte köpa några kilo nu när den är billig och frysa in och då vore det ju skönt att slippa arbetet med att förvälla den innan, men trist om den skulle bli alltför vattnig av att frysas in rå. Hoppas du kan svara på min fråga!
Mvh P
P: Jag har bara använt den frysta blomkålen till att göra blomkålsmos så jag vet inte hur den upplevs i annat fall. Blomkålen blir lite grå i frysen, tyvärr. Den blir dessutom vattnig, därför brukar jag tina blomkålen och pressa ur så mycket vätska jag kan innan jag värmer och tillagar moset.
Jag föredrar färsk blomkål, men det är smidigt att kunna frysa in när blomkål är billigt.
Jag brukar frys direkt, och inte tina när jag ska använda den, lägg ner i kokande vatten, 3-.4 min. Klart. Så gör jag med alla rotsaker som jag fryser, tiden på kokningen gäller blomkål här, de andra rotsakerna får man prova sig fram. Lycka till..
Anonym: Tack för tipset, det ska jag absolut testa. :)
Det är ju billigt!
Skicka en kommentar