måndag 2 september 2013

Köttfärsfyllda squash

Köttfärsfylld squash

Även om vi försöker plocka squashen så ofta vi hinner så växer de så otroligt fort att de bara blir större och större. Rekordet är drygt 5 kg för en squash (köksvågen gick i maxläge så vi vet inte den exakta vikten). Så ni förstår att det blir en del squash ätet här hemma. En av de mindre squasharna, ca 1,5 kg, passade vi på att gratinera med en köttfärsfyllning i förra veckan och det blev jättegott.

Jag skriver inga mått i receptet nedan eftersom om ni använder köpt squash så är de betydligt mindre än den jag använde. Jag skulle gissa att till 2-3 normalstora squashar kanske 500 g köttfärs kan vara lagom.



KÖTTFÄRSFYLLDA SQUASH

Squash
Köttfärs
Champinjoner
Bacon
Gul lök
Salt och svartpeppar
Valfria kryddor (jag använde timjan, kanel och curry)
Riven ost (jag använde Västerbottensost)

Gör så här:
Dela squashen på längden och gröp ur så att squashen går att fylla. Spara den squash som skärs ur och hacka i små bitar. Skär champinjonerna, bacon och lök i små bitar och stek. Tillsätt köttfärsen och fräs tills den är genomstekt. Rör ner den hackade squashen. Smaka av med salt, peppar och valfria kryddor. Ta av köttfärsröran från värmen och rör ner lite riven ost. Fyll squashhalvorna med köttfärsröra och toppa med ytterligare riven ost. Grattinera ca 20-30 minuter i 225 grader. Känn med en provsticka på squashen när den är klar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Fylld squash är verkligen jättegott! :)
Vad lyxigt att själv bara kunna gå ut i trädgården och plocka sina egna!

Unknown sa...

mmm...så gott! Längesen gratinerade jag zuchinni på det sättet! Tack för påminnelsen! :)
Kramar! <3
//Lana

KikkiSandström sa...

Ja ni verkar vara lite squaschbesatta hos er. Men ett bra recept som jag ska testa och sprida :-)

monkan sa...

Det är alltid gott att fylla squash! Tips! Gör en getoströra och fyll och ha som tillbehör!

Din smörstekta squash i förra inlägget, oj vad gott det såg ut! Jag kan känna smaken...

Hehe, snart kommer den väl ur örona på er, squashen! ;)

/M

Anonym sa...

Smakar diskmedel, tyvärr. Otrolig beska.

/Anne-marit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...