Redo för muurikkan - stora skivor, ca 15 cm i diamter
Här har vi haft kalas i dagarna tre. Algot har blivit firad av släkten och vi har umgåtts och ätit gott hela helgen. Naturligtvis blev det en och annan maträtt med squash i. Vi bjöd på bröd men squash i, kaka med squash i och squash till maten. Det är tur att det går att variera på alla möjliga sätt annars skulle man lätt kunna tröttna. :)
Igår grillade vi fläskfilé och tog fram muurikkan och smörstekte squashskivor till. Det blir jättegott och squashen smakar nästan friterat. Mycket smör ska det vara samt salt och vitpeppar. Detta åt vi många gånger under sommarsemestern och det är perfekt nu när vi har mycket egenodlad squash.
Steker i smör på muurikkan
Färdiga - nästan som friterade
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
3 kommentarer:
Ja, det är tur att man kan variera rätter med denna goda grönsaken! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Jag har ingen murrikka, men det kvittar, kan äta squash/zuccini stekt eller rå. Den är verkligen god!!!
Såg jättesmarrigt ut och vad kul att ni fortfarande lagar mat utomhus :)
Skicka en kommentar