Mazarinkaka med hallon och grädde
Idag bakade jag en semesterkaka som vi nyss njöt av ute i solen. För några veckor sedan var jag till bästa vännerna och där blev jag bjuden på den här mazarinkakan. Jag skrev genast av receptet och tänkte att den måste jag baka hemma och idag blev det av. Jag serverade kakan med vispad grädde och hallon. Hela familjen tyckte att kakan blev mycket god.
Mannen ligger i hängmattan, sonen är ute och cyklar och jag ska plocka fram min bok och sätta mig i solen och läsa. Ikväll kanske vi plockar fram muurikkan och lagar maten ute.
Hallon
Fika utomhus
MAZARINKAKA (LCHF)
200 g mandel
Ev. 3 bittermandlar (eller några droppar bittermandelarom)
3 msk kokosnötsmjöl
3 msk vispgrädde
150 g osaltat smör
3 ägg
1 msk honung (eller annan sötning)
Gör så här:
Mixa mandlarna och bittermandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kokosnötsmjöl och kör runt så att det blandar sig. Tillsätt smöret i små+ kuber och övriga ingredienser och kör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, diameter 21-24 cm (jag hade en form på 24 cm). Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.
Receptet hämtat från boken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson men jag har använt honung istället för sötningsmedel
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
8 kommentarer:
Jag älskar mazarin och använder bittemrandelarom i ett flertal av mina bakverk för att få en "mazarinsmak". Så gott!
Mmm... låter väldigt gott!
Ha en fortsatt fin och lugn semesterdag! :)
//Lana
Har letat mig knäpp på ett sådant här recept! Tack tack tack!
Mmmmm, bokmärkt :-)
Åh vilken underbart fin kaka, låter väldigt god också! Ha en bra dag!
Inte för att jag gillar att baka men det där lät både enkelt och gott. Måste nog testa någon dag.
Testade den idag, kunde inte hålla mig. Supergod!!
Tack för den, Erika! Det blir efterrätt efter blomkålssoppan ikväll - med vispad grädde och nyplockade smultron från trädgården!
Skicka en kommentar