tisdag 24 juli 2012

Mazarinkaka (LCHF)

Mazarinkaka med hallon och grädde

Idag bakade jag en semesterkaka som vi nyss njöt av ute i solen. För några veckor sedan var jag till bästa vännerna och där blev jag bjuden på den här mazarinkakan. Jag skrev genast av receptet och tänkte att den måste jag baka hemma och idag blev det av. Jag serverade kakan med vispad grädde och hallon. Hela familjen tyckte att kakan blev mycket god.

Mannen ligger i hängmattan, sonen är ute och cyklar och jag ska plocka fram min bok och sätta mig i solen och läsa. Ikväll kanske vi plockar fram muurikkan och lagar maten ute.

Hallon

Fika utomhus


MAZARINKAKA (LCHF)

200 g mandel
Ev. 3 bittermandlar (eller några droppar bittermandelarom)
3 msk kokosnötsmjöl
3 msk vispgrädde
150 g osaltat smör
3 ägg
1 msk honung (eller annan sötning)

Gör så här:
Mixa mandlarna och bittermandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kokosnötsmjöl och kör runt så att det blandar sig. Tillsätt smöret i små+ kuber och övriga ingredienser och kör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, diameter 21-24 cm (jag hade en form på 24 cm). Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.


Receptet hämtat från boken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson men jag har använt honung istället för sötningsmedel

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag älskar mazarin och använder bittemrandelarom i ett flertal av mina bakverk för att få en "mazarinsmak". Så gott!

Unknown sa...

Mmm... låter väldigt gott!
Ha en fortsatt fin och lugn semesterdag! :)
//Lana

Ellen sa...

Har letat mig knäpp på ett sådant här recept! Tack tack tack!

Nilla sa...

Mmmmm, bokmärkt :-)

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Åh vilken underbart fin kaka, låter väldigt god också! Ha en bra dag!

Lina sa...

Inte för att jag gillar att baka men det där lät både enkelt och gott. Måste nog testa någon dag.

Lina sa...

Testade den idag, kunde inte hålla mig. Supergod!!

Anna sa...

Tack för den, Erika! Det blir efterrätt efter blomkålssoppan ikväll - med vispad grädde och nyplockade smultron från trädgården!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...