fredag 29 augusti 2014

Ostpuffar

Ostpuffar

Här kommer ett litet tips på snacks till helgen, nämligen ostpuffar. Jag såg receptet på Instagram och blev nyfiken att testa. Jag misstänkte att de skulle falla mig i smaken och de gjorde de också. Otroligt goda!

Man skär helt enkelt bitar av brieost (jag tog bort den vita kanten men enligt vad jag sett andra göra så behöver man inte göra det) och sedan tillagar i micron. Otroligt enkelt och ändå så gott. Jag testade att smaksätta några med grillkrydda efteråt och det blir om möjligt ännu godare. Mums!

Vad jag läst fungerar inte alla sorters brieost att göra ostpuffar av. Jag använde den sorten på bilden nedan. Jag har oftast lyckats med dessa ostpuffar men en gång misslyckades jag och de blev platta och sega, vet inte riktigt vad jag gjorde för fel den gången.

Trevlig helg!Den här sortens brie använde jag


OSTPUFFAR

Brieost

Gör så här:
Ta bort det vita på osten och skär i kuber, ca 1x1 cm. Lägg bakplåts- eller smörpapper på en tallrik och lägg ost på. Kör i micron på full effekt i 1-2 minuter, håll koll så att ostpuffarna inte bränns. Låt svalna.

Tips:
- Krydda puffarna med grillkrydda (jag använde LCHFklubbens grillkrydda).
- Kör inte för många puffar åt gången, det är svårt att anpassa tiden så att det passar alla bitar då.

OBS! Jag har hört att alla sorters brieost inte fungerar att göra ostpuffar av. Jag använde den på bilden ovan.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Så smarriga de ser ut! De måste jag också prova! Vilken fin blogg du har! Jag kommer tillbaka :)

Anonym sa...

Funkar det med Camembert också tror du?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag har inte testat så jag vet tyvärr inte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...