söndag 31 augusti 2014

Lite smått och gott

Torkning av färska kryddor

Idag känner jag mig inte riktigt på topp, halsen ömmar och kroppen känns seg. Förkylningen vill liksom inte riktigt bestämma sig om den ska bryta ut eller inte. Självklart hoppas jag på att den flyger sin kos, för jag har inte alls lust att bli sjuk. Jag har pysslat i köket mest hela dagen med lite smått och gott men nu ska jag sätta mig en stund och andas ut.

Vi har odlat egen basilika, timjan och oregano i år men nu börjar kryddorna se lite hängiga ut så jag plockade in en rejäl bunt som jag tänkte torka, vi får se hur det går. Jag hoppas att det fungerar bra så att jag kan använda dem i matlagningen framöver.

Dagens lunch blev ett recept jag hittade för något år sedan men inte testat förrän nu. Baconlindat korvbröd med mjukostfyllning. Visst låter det lite skumt men det blev faktiskt riktigt gott, jag återkommer med recept på det.

Squashen fortsätter växa och jag rörde ihop en sats mejerifritt squash- och mandelbröd. Jag passar gärna på att baka när jag har tid och så fryser jag in brödet till senare. Har ni inte provat att baka det här squashbrödet så tycker jag att ni ska göra det. Det är riktigt gott att rosta... tips, tips ;)

Ikväll ska vi grilla entrecoté och till köttet ska vi äta ugnsrostade grönsaker och basilikamajonnäs. Basilikamajonnäsen har blivit en riktig favorit hemma hos oss och eftersom vi odlat egen basilika har vi ätit den ofta under sommaren.

Jag hoppas att ni har haft en härlig helg!

Dagens lunch


Grönsaker till kvällens grillningLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Så mycket god mat! Och så lyxigt med egna kryddor! :)
Hoppas förkylningen släpper snart!
Kram kram <3
//Lana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...