tisdag 12 augusti 2014

En lugn dag

Chiapudding, rostat bröd och kaffe

Idag började jag dagen med att baka bröd. Eftersom vi odlar egen squash och den växer så det knakar passade jag på att använde lite av squashen till brödbaket och gjorde ett mejerifritt squash- och mandelbröd. Jag utgick från mitt recept på squashrutor men gjorde några ändringar. Gott!

Det blev en sen frukost som bestod av chiapudding med blåbär, rostat bröd med kräftmjukost samt kaffe. En god start på dagen.

Idag har jag och Algot inget planerat så vi tar det bara lugnt. Jag ska pyssla lite i köket med några matförberedelser men sen ska jag sätta mig och läsa en bok. Algot har en önskan om att spela spel, så det ska vi också göra.

Ha en trevlig dag!

Nygräddat squash- och mandelbröd

Chiapudding toppad med färska blåbär

Rostat bröd med kräftmjukost

Kaffe


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Anette sa...

Hej

Tack för många fina recept. En fråga, använder du varmluftsugn eller "vanlig ugn" när du bakar eller laga mat i ugnen? Funderar på vad som gäller för, i det här fallet, dina squashrutor. Nu har jag för mig att jag frågat förut, men minnet är tyvärr kort ibland.

Ha det bra.

Ann-Catrine sa...

Hej, "ramlade in" på din blogg när jag googlade på lchf bloggar. Hittade många härliga och inspirerande recept. Jag äter också LCHF just för att jag mår så bra av det, och här kommer jag titta in fler gånger
Ha en bra dag!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anette: Jag använder "vanlig" ugn. Om jag någon gång använder varmluftsugn så skriver jag ut det i receptet. :-)

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Låter underbart med en sådan dag! Ser så gott ut :)

Malin sa...

Ah, vilken skön dag du får. Njut!!! Hur gör du Chiapuddingen?

Själv är jag sockerberoende och klarar inte av att äta t ex socker, mjölmat, frukt eller mejerier. Går den att anpassa utan att ha i frukt, honung eller annan sötning tror du?

Tack för många bra och inspirerande recept!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Malin: Receptet på chiapuddingen har jag lagt ut här (länk). Den går utmärkt att äta utan frukt. Du kan äta den som den är eller toppa med någon krydda eller nötter och frön.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...