onsdag 27 augusti 2014

Löpingen... vad hände?

Bild från förra sommaren

Vad hände egentligen med min löpträning kanske några av er undrar över. Förra sommaren började jag springa och jag tyckte att det var fantastiskt roligt. Men så hände något...

Plötsligt hade jag ont i en fot. Strax därefter hade jag ont i båda fötterna. Jag var i kontakt med en sjukgymnast som jag besökte några gånger men han kunde inte hitta något uppenbart fel.

Det har nu gått ett år och jag har fortfarande ont. Det gör ont när jag går och står men även när jag inte använder fötterna. Jag får en dålig nattsömn eftersom jag har svårt att somna på grund av smärtan och jag vaknar ofta på nätterna och har ont. Jag har väl hoppats på att smärtan ska gå över av sig självt men just nu känns det ganska hopplöst.

Det här påverkar ju inte bara min träning utan även min vardag. Vissa dagar har jag vansinnigt ont, så att springa är inte något alternativ just nu. Nyligen har jag kontaktat vården igen och jag ska på läkarbesök om några veckor, så får vi se vad som händer.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Sofie Lundberg sa...

Jag skulle rekommendera att du söker upp en reflexolog/zonterapeut (gärna en som sysslar med helkroppszonterapi/reflexologi). Jag håller själv på och pluggar till reflexolog men bor i Finland så är en aning lång väg för en behandling ;)

Ofta när man inte hittar någon orsak till ett problem som t.ex. fötterna handlar det egentligen om något annat, dvs orsaken ligger inte just där man faktiskt har problem just då utan kan komma någon annan stans ifrån t.ex. höfterna och piriformismusklen är ofta en orsak när det gäller fotproblem. Även stress och emotionella faktorer kan ställa till med många mystiska symptom i kroppen som man inte skulle tro.

Hur som helst hoppas jag att du skulle få hjälp med foten på något sätt. Det är ju så frustrerande inte inte hitta något fel och inte veta vad man ska göra för att åtgärda problemet.

Ha det gott! :)

Martina sa...

Usch då, det där låter ju jättejobbigt. Har hört talas om att man kan få sk hälsporre av löpning, kanske det är det? Hoppas det löser sig!

Theresia sa...

Rekommenderar MSM! Reparerar och bygger upp leder, muskler, senor, hud mm. Finns på hälsokosten. Men börja försiktigt. Det kan bli värre innan det blir bättre.

Brittas mat sa...

Så tråkigt och typiskt när man kommit igång med något man gillar. Det du beskriver låter precis som min fot. Jag har likadant men från och till med perioder då jag inte känner något alls. Krya på foten och hoppas det försvinner snart.

Anonym sa...

Hej det där låter som plantar faschit, hälsporre och du behöver isf vila bort det samt uppsöka fysioterapeut eller sjukgymnast kanske. Mina fotproblem gick över efter mer än ett års vila, det gäller att vila ordentligt dessvärre och bygga upp hälen på nytt
Lycka till / P

Anonym sa...

Ont i fötterna beror ibland på muskelknutor i vaderna. Köp denna bok, den har hjälpt många gånger. Clair Davies "Massera själv bort dina smärtor!"
//Pernilla

Food for Thought sa...

Hej! Om det gör ont i hälarna som om det höll på att växa något där, kan det verkligen vara fråga om plantarfasciit: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plantarfasciit Jag fick det för fem år sedan i ena foten och det gjorde det verkligen svårt att gå. Vad som hjälpte mig då var att helt enkelt stretcha vaderna - smärtan gav med sig omedelbart. Att jag fick plantarfasciit berodde på att jag inte stretchade, trots att jag tränade. Sedan dess är jag mycket noga med att stretcha. Och även om det inte handlar om plantarfasciit i ditt fall, kan du pröva med stretching och se om det hjälper. Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...