onsdag 10 juli 2013

Cremefraichegrädde istället för yoghurt

Cremefraichegrädde smaksatt med vanilj

Jag är egentligen ingen yoghurtmänniska. Serveras det yoghurt till frukost avstår jag för det faller mig inte alls i smaken. Såser gjorda på yoghurt tycker jag är gott men yoghurt bara som det är gillar jag inte.

Förr åt jag filmjölk ibland men inte särskilt ofta. När jag sovit på hotell och det var dags för frukost då åt jag ofta Kellogg's Cornflakes med mjölk och strösocker... men inte nu längre. ;)

Nu har jag hittat ett alternativ till yoghurt som jag tycker om. Creme fraiche blandat med vispgrädde och smaksatt med vanilj. Toppat med färska bär blir det fantastiskt gott. Kan tänka mig att det blir smarrigt till müsli också.

Toppat med färska jordgubbar



CREMEFRAICHEGRÄDDE

Creme fraiche
Vispgrädde
Ev äkta vaniljpulver

Toppa med färska bär

Gör så här:
Blanda creme fraiche och grädde till lagom konsistens. Smaka eventuellt av med vaniljpulver. Toppa med färska bär.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Anna sa...

Åh, det kanske man borde testa :D Är inte heller så förtjust i yoghurt, isf vanilj :P

Mitt liv som fru L sa...

Håller med, gillar varken yoghurt eller fil. Creme fraiche och grädde är jättegott ihop! Prova och blanda vaniljpulvret med masacarpone, det är supergott ihop med bär!

Ha en fin kväll :)
Nu blev jag sugen på jordgubbar!
Kram C <3<3<3

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mitt liv som fru L: Mascarpone och vaniljpulver låter spännande. Tack för tipset!

monkan sa...

Och om man inte vill ha vispgrädde går det vispa crème fraîchen med elvisp till den blir hård och fast. Gott!

/M

Therese sa...

Gott! Jag brukar blanda keso, creme fraiche, vaniljpulver/kanel eller fun light stevia.

Unknown sa...

Mmmm så gott!!, men triggar allt för mkt :'( däremot kesella kan funka utav ngn anledning...kanske mättar det mig på ett annat vis med den mängden protein....
Kraaam <3<3<3

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Så gott det ser ut! Jag tycker om keso eller ricotta till jordgubbarna också :)

Anonym sa...

hej

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Hej! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...