Fyllda cannelloni
Idag tänkte jag bjuda er på ett härligt recept på en vegetarisk maträtt vi åt igår kväll. Jag rullade ihop LCHF-lasagneplattor fyllda med en aubergine- och champinjonröra och toppade med en god tomatsås och riven ost. Det blev fantastiskt gott! Till detta plockade jag ruccola från trädgårdslandet.
Snart får vi gäster och jag hoppas på fint väder så att vi kan grilla kött. Vi får se om det är utesittarväder eller om det blir en inomhusmiddag. Nu ska jag sätta igång att göra lite röror och tillbehör att servera till köttet, alltid kul att ha lite olika att välja på.
Egenodlad ruccola
AUBERGINE- OCH CHAMPINJONFYLLDA CANNELLONI (LCHF)
4-5 pers
Pasta:
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt
Fyllning:
1 aubergine
250 g champinjoner
125 g ricotta
Salt och svartpeppar
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad basilika
Salt och svartpeppar
Topping:
1 dl riven ost (jag använde Västerbottensost)
Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i 12 st lasagneplattor. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.
Fyllning: Skär auberginen i små tärningar, salta och lägg i ett durkslag minst 30 minuter. Skiva champinjonerna i små bitar. Stek champinjoner och aubergine, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen och rör ner ricottan. Låt svalna något.
Tomatsås: Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock i ca 20 minuter.
Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Placera rullarna i en ugnsform. Häll över tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera i ca 25 minuter i 200 grader (ej varmluft).
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
13 kommentarer:
Du, det där ska jag prova! Lät jättesmarrigt! Fast jag får nog göra annan fyllning, eftersom maken inte äter svamp!
Jag håller tummarna för att Ni kan sitta ute och äta!
Ha en fin dag vännen <3
Kram C <3<3<3
Mitt liv som fru L: Du kan ta en extra aubergine istället och utesluta svampen.
Karln äter inte aubergine heller! Blir tokig! Funderar på att köra på spenat!
Kram C <3
Har en liknande idé i mitt receptideblock..! Förut gjorde jag ofta cannelloni, på den gamla pastatiden, hehe.
Och nu kommenterar jag från min i-Pad. Men jag är ju alltid inloggad på mitt googlekonto när jag kommenterar blogspotadresser, om det är därför det funkar? Sa en otroligt oteknisk människa... ;)
/M
Mums vad gott! Kul med lite nytt :)
Jättegott! Har också gjort canneloni på lchf-pasta några gånger!
Måste göra igen! Tack för påminnelsen!
Och så kul med vegetarisk alternativ! :)
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana
Mitt liv som fru L: Jag tror spenat blir jättegott! :-)
Monkan: Ja, det kanske beror på att du är inloggad på googlekontot. Blir inte riktigt klok på detta. Många har hört av sig och sagt att de inte kan kommentera och det känns jättetrist. :-(
Jag älskar att läsa om vegetariska lchf-rätter! Ser såå gott ut!
Jag kom på en annan sak...(får släppa det här snart, hehe!)
Kanske måste man ha blogger-appen (gratis) för att kommentera?
Apple är ju ibland lite tjuriga mot det de inte äger själv, typ!
Kram /M
Monkan: Tack för respons, alla tips mottages gärna.
Ser supergott ut! Och avancerat! Får bli någon dag när jag har lust att lägga tid på matlagning. Vilket jag inte har just nu... den där inspirationen går upp och ner... :-)
Tänkte göra denna canelloni idag men lade till bacon och gjorde en lasagne av det istället. :) Självklart länkade jag till dig! :)
Skicka en kommentar