torsdag 14 november 2013

Proteinsmörbollar

Proteinsmörbollar

När jag skulle göra monstermuffins till Halloween funderade jag länge på hur jag skulle få till ögonen. Förr använde jag marsipan eller sugarpaste till dekorationer men det ville jag inte använda nu. Sen fick jag en idé att testa att göra smörbollar med smaksatt proteinpulver.

Jag hade proteinpulver med vaniljsmak hemma och eftersom det smakar gott av vanilj och dessutom är vitt tänkte jag att det skulle passa perfekt till mina monsterögon. Man får jobba snabbt med kalla händer så kan man forma smörsmeten till bollar. När jag format bollarna rörde jag ner lite kakao i lite av smeten och gjorde det mörka på ögonen.

Jag tyckte att de blev goda med en lagom smak av vanilj, möjligtvis kan man känna en liten knasterkänsla när man äter dem men det störde mig inte. Det är kanske inte meningen att man ska använda proteinpulvret på det här sättet... men jag provade och det funkade perfekt. :)

Monstermuffins


PROTEINSMÖRBOLLAR

50 g smör
2 msk proteinpulver (jag använde vaniljsmak)
1 msk kokosnötsmjöl

Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt och blanda alla ingredienser. Forma snabbt till bollar med kalla händer och förvara i kylskåpet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Vilka spännande bollar! Måste testa! :)
Ha en fin dag!
Kramar! <3
//Lana

Lina sa...

Söta!!

Tack för förrättstipset. Jag brukar ju göra västerbottenostpaj kom jag på nu :) Fast då använder jag den som tillbehör till tex, lax. Nackdelen är dock att barnen inte gillar den.

Har du fler tips på lager? :)



Anonym sa...

Har lite svårt för protein pulver men det där lät ju lockande att testa.

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken fin figur! Låter smaskens!

Anonym sa...

Jag har också gjort en variant av vaniljproteinbollar! Kolla recept i min blogg:)

ewa svensson sa...

God Morgon!! Hittade precis din blogg och gud så mycket goa recept det finns här :) Härligt!! Här kommer jag att titta in ofta. Ha en skön fredag och helg //ewa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...