lördag 23 november 2013

Kanel- och kardemummabiscotti med bakprotein (LCHF)


Jag såg att Anna gjort biscotti med bakprotein och blev så nyfiken att jag var tvungen att testa. Jag utgick från mitt vanliga biscottirecept men bytte ut en del av mandelmjölet till bakprotein. Dessa smaksatte jag med kanel- och kardemumma vilket blev otroligt gott. Det är dessutom väldigt gott att bre Bregott på skorpan och mumsa på till en kopp pepparkakslatte (julkänsla om något!).

Mandelsmaken är ju ganska söt och eftersom jag ersatte en del av mandelmjölet med bakprotein tycker jag att dessa skorpor inte upplevdes riktigt lika söta som de jag bakar med bara mandelmjöl. Det är en smaksak hur söta man vill ha dem, vill man ha dem sötare är det bara att öka mängden sötning. Jag är van att äta saker som inte är så söta så detta funkade fint för mig.

Jag använder bakprotein ibland när jag bakar, framför allt i mjuka kakor och en del bröd. I dessa skorpor använde jag bakproteinet OneBake från Fitnessguru. Skorpdegen blev lite fastare än när jag bakar med bara mandelmjöl och de gick lite fortare att tillaga i ugnen.

KANEL- OCH KARDEMUMMABISCOTTI MED BAKPROTEIN (LCHF)
ca 50 st

75 g rumsvarmt osaltat smör
3 msk honung (eller annan valfri sötning)
1 msk kanel
1 msk kardemummakärnor
3 ägg
6 dl mandelmjöl
3 dl bakprotein (jag använde OneBake)
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
100 g sötmandel

Gör så här:
Använd elvispen och rör ihop smör och honung poröst. Vispa ner äggen. Mortla kardemummakärnorna och grovhacka sötmandeln. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner det i äggsmeten. Vispa sakta tills allt har blandat sig, inte längre. Forma degen till två längder och platta till, ca 1,5 cm höga. Grädda i ca 20 minuter i 150 grader, håll koll på skorporna så att de inte bränns.

Ta ut plåten ur ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt skorplängderna svalna något och skär dem sedan i bitar, ca 1 cm breda. Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen (OBS 100 grader) i ca 40 minuter, ta ut skorporna efter halva tiden och vänd på dem. Mina skorpor var torra men om de behöver torkas mer, slå av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen tills de blir helt torra, lufta ugnen ibland genom att öppna lucka och släpp ut fukten.

Låt skorporna svalna helt och förvara i lufttät burk i rumstemperatur.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Låter jättegott! Mums!
Ha en fin dag!
kram <3
//Lana

Anonym sa...

De ser superfina ut!! Finare än mina. :) Kul att du blev inspirerad.
Kram Anna Haeggman

Therese sa...

Ser jättegoda ut, mums!

Erika Skogly sa...

Gott! Jag har INGEN julstämning just nu, jag vet inte vad jag ska ta mig till... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...