torsdag 21 november 2013

Kesoplättar i ugn

Kesoplättar

Alla verkar göra Åses kesoplättar just nu och de är väldigt populära både på bloggar och på instagram. Jag testade faktiskt att göra dem i somras men hela satsen fick åka i soppåsen för jag hade en något sliten stekpanna och allt fastade och det gick väldigt dåligt. Efter det drog jag mig för att testa igen men så såg jag att Annica gjort dem i ugnen... det var jag tvungen att testa!

Det var ju hur smidigt som helst att göra plättarna i ugnen, bara klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och in i ugnen. Plättarna sväller upp som små runda frallor i ugnen men faller ihop när man tar ut dem. Jättegoda och enkla att göra! Perfekta att lägga smörgåsfyllning mellan eller äta med en klick yoghurt och bär.
KESOPLÄTTAR I UGN
6 st

2 ägg
250 g keso
1,5 msk fiberhusk
Salt

Gör så här:
Mixa alla ingredienser med en stavmixer och låt smeten svälla 5-10 minuter. Klicka ut smeten på bakplåtsklädd plåt och tillaga i ca 15-20 minuter i 200 grader tills plättarna fått fin färg.


Receptet hämtat från 56kilo men tillagades i ugnen efter ett recept hos Fröken Nilssons kök


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Smart att göra plättar i ugnen, det har jag inte tänkt på! Gör själv pannkakor/plättar ofta, fast det var många år sedan jag gjorde med keso ska erkännas!

Therese sa...

Men vad smart! Måste testa för det är lite småjobbigt när jag gör plättar till hela familjen(5 pers)....

Unknown sa...

Så smidigt, men jag gillar det frasiga som blir när man steker dom i pannan så oftast gör jag så ändå....
Men funderar på att göra en stor sats i ugnen som jag bara kan plocka av ur frysen och då steka på dom i smör och få det frasiga ändå :) borde bli bra!!
Kraaam <3

Unknown sa...

Jag brukar också göra dessa kesoplättar älskar dem. Men när jag var utomlands i somras så gick det ej att steka kesoplättarna. Så jag slängde in dem först i micron några minuter och efter det kunde jag steka dem ville ha lite stek yta och smörsmaken. Tack för en bra blogg :)

anna sa...

Varöfr kan jag inte lära mig äta keso? Vad ska jag göra för att gilla de? :/ kram

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Jag tycker inte att plättarna smakar keso. I och med att man mixar keson så försvinner "klumparna" och kesokänslan försvinner. Borde fungera att göra plättarna med creme fraiche istället för keso (har dock inte testat det).

Söt utan socker sa...

Oj vad mumsigt det ser ut! :) Har aldrig tänkt på att man kan göra plättar i ugnen. Måste absolut testa receptet. Krya på dig!

Ellen sa...

Smart! Bokmärker dem, så jag kan testa framöver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...