söndag 14 juli 2013

Scrambled pancakes med kokosnötsmjöl

Scrambled pancakes, jordgubbar och vispad grädde

Åh, vad det känns skönt med semester! Vi startade gårdagen med rejäl sovmorgon (gick upp klockan tio) och åt frukost ute i solskenet. Jag plockade lite jordgubbar från jordgubbslandet och serverade dem till scrambled pancakes. Jag har tidigare gjort scrambled pancakes på mandelmjöl men den här gången testade jag att använda kokosnötsmjöl istället och det blev lika gott (och innehåller färre kolhydrater).

I affärerna kan man idag hitta kokosnötsmjöl (kokosmjöl) av olika sorter. Jag använder Aman Prama och hur det blir med andra sorter vet jag inte.

Egenodlade jordgubbar


SCRAMBLED PANCAKES MED KOKOSNÖTSMJÖL
3 pers

7 ägg
1 dl grädde *
1 dl vatten
0,5 dl kokosnötsmjöl (Aman Prama)
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt

Servera med:
Egengjord sylt eller färska bär
Vispad grädde
Kanel

Gör så här:
Knäck äggen i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner äggen, lite i taget med elvisp. Rör till sist ner grädden och vattnet. Låt stå och svälla i några minuter. Stek i smör eller kokosolja och rör i botten hela tiden tills smeten stelnat. Servera med sylt, vispad grädde och kanel.

* Vill man göra frukosten helt mejerifri byter man ut grädden och vattnet mot 2 dl kokosmjölk. Servera då utan vispad grädde.


Receptet hämtat från Jills mat


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

13 kommentarer:

Viktkamp sa...

wow så gott =) Kanske man ska göra imorgon =) Kram

Marja - Baka Sockerfritt sa...

En bra semesterfrukost, det ser både gott och somrigt ut! Jag använder också Det kokosmjölet. Tyvärr har den affär som jag handlar i slutat sälja det!

Unknown sa...

Detta ska jag göra imorgon, nu får det allt bli av :)
Kraaam ♡♡♡

Martina sa...

Ser ooootroligt gott ut! :)

Ska testas framöver när jag inte håller så jättehårt på mejerifritt. Försöker att minska på detta ett tag för att se om det ger något resultat.

Ha det gött, och kramizar!

Virre sa...

Oj så gott det där lät! Men nu en fråga, med risk för att jag får ta på mig dumstruten nu *rodnar* men... gör man det i omgångar? Som pannkakor så att säga? Eller häller man ner allt i pannan och gör som vanliga scrambled eggs? Känner mig lätt korkad nu men det får jag bjuda på!

kram!

Anna sa...

Åh, jag måste testa någon dag framöver. Har sagt de länge nu, men få ta tag i de där :D
Ser väldigt gott ut.
Tack snälla, du peppar mig <3 kram kram

cosmoscatten sa...

Alltså de här scrambled pancakes måste jag testa snart! Verkar ju urgott!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Humlan: Du gör som äggröra, häller all smet i stekpannan och rör tills det stelnat. Jättegott och en favorit här i familjen. :)

Erika Skogly sa...

Vilket spännande recept! Ha en fin dag!

Katarina sa...

Vad gott det ser ut! Ha en skön semester!

Anonym sa...

Hej
Gjorde pancaksen idag men jag tyckte att det blev torrt och smuligt. Gick åt en hel del grädde för att få ner det =) Ingen riktig favo är...kanske fick det gå för länge i pannan?
Kram
Stina

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Stina: Jag har aldrig upplevt scrambled pancakes som torrt och smuligt, kanske kan du haft det för länge i pannan... vet inte.

Anonym sa...

Tack :) hoppas kunna springa en halvmara i oktober :)
Jag äter aldrig innan träningen på morgonen. Tränar bäst utan mat i magen. Blir ofta periodisk fasta de dagarna :) om jag ska cykla kanske jag på min höjd ta en smoothie :) Kramer <3 ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...