Päronkompott med ingefära och kanel
Vårt päronträd har inte gett så mycket frukt tidigare men i år har vi fått en hel del. Vi har ätit några päron som de är och jag har även gjort päronpaj av några. Nu testade jag att koka en päronkompott av päron, ingefära och kanel. Kompotten blev jättegod att ha som marmelad på scones men den är också god att servera till ost.
Eftersom kompotten är osötad bör den inte sparas för länge innan den äts upp.
Päronkompott
Päron från trädgården
Scones med bregott, ost och päronkompott
PÄRONKOMPOTT MED INGEFÄRA OCH KANEL
2 päron
1 kanelstång
0,5 tsk finriven ingefära
Gör så här:
Skala och hacka päronen i små bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka tills den mesta vätskan kokat bort. Mosa päronen med en gaffel. Låt svalna.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar