Fetaostbiffar och ratatouille
Det var länge sedan jag lagade biffar och när jag skulle laga ratatouille så passade jag på att göra fetaostbiffar till. Jag smulade ner fetaosten i köttfärssmeten men självklart kan man skära kuber och trycka ner en bit i varje biff om man vill. Jag steker alltid biffarna snabbt i het stekpanna och sedan tillagar jag dem klart i ugnen, smidigt och enkelt.
Kombinationen fetaostbiffar och ratatouille blev väldigt god ihop. Det lagar jag snart igen.
Fetaostbiffar
FETAOSTBIFFAR
Ca 16 st
1 kg köttfärs (nöt)
3 ägg
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 tsk lökpulver
2 tsk salt
4 krm svartpeppar
150 g fetaost, smulad
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och forma till biffar, ca 1 dl smet per biff. Stek biffarna i het panna så att de får stekyta på båda sidor. Lägg i en ugnsform och tillaga klart biffarna i ca 10 minuter i 225 grader (biffarna ska ha en innertemperatur på 68-70 grader för nötfärs).
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar