måndag 4 februari 2013

Köttfärsbiffar med dijonsenap

Köttfärsbiffar, stekt vitkål och currymajonnäs

Måndag idag och ändå känns det som om jag redan avverkat några dagar i veckan. Det var full fart redan från morgonen och en hektisk arbetsdag... men kul. När det är full fart på jobbet är det skönt att komma hem och bara ha en lugn kväll. Magnus och Algot håller på med något experiment medan jag letar inspiration till nästa veckomatsedel.

Igår till middag åt vi jättegoda köttfärsbiffar som jag smaksatte med dijonsenap. Till köttfärsbiffarna smörstekte jag vitkål och serverade currymajonnäs till. Så gott! Vill man ha en helt mejerifri måltid kan man steka vitkålen i kokosfett eller göra ugnsrostad vitkål.

Köttfärsbiffar




KÖTTFÄRSBIFFAR MED DIJONSENAP
6 pers

1 kg köttfärs
3 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk oxfond
1 tsk lökpulver
2 tsk salt
4 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och forma till biffar, ca 1 dl smet per biff. Stek biffarna i het panna så att de får stekyta på båda sidor. Lägg i en ugnsform och tillaga klart biffarna i ca 10 minuter i 225 grader (biffarna ska ha en innertemperatur på 68-70 grader för nötfärs).


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

fina biffar :) dijonsenap blir smaskigt i biffarna!

monkan sa...

Gott! Senap är en god krydda!
/M

Sofia sa...

Åh gud jag tror precis att jag har hittat min nya favorit blogg! Vilka goda recept! Kommer defenitivt testa många av dom :) Startar nog med dijon biffarna imorn!
Perfekt inspiration för mig som har en nystart med LCHF efter ett kort uppehåll! Tack för inspirationen :)

Unknown sa...

Mmm...gott med senap i biffarna! Den piffar upp smaken! :)
Ha en fin kväll!
kram
//Lana

Anna sa...

Det är ju så gott med dijonsenap i biffarna. Jag kan tipsa om att ha i schallottenlöksfond, det är så galet gott :D

Tusen tack för tipset om såsen, jag kör troligtvis med denna för den har jag varit sugen på att göra :D (ska fråga maken först bara)

Linn sa...

Tack för bra tips! Biffar blir det i veckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...