onsdag 20 februari 2013

Korvpytt med rester av blomkålsris

Korvpytt

Får ni blomkålsris över ibland? Här hemma blir det sällan över men det händer någon gång då och då och vid de tillfällena passar jag på att göra någon typ av pytt där jag blandar ner resterna av blomkålsriset. Den här gången gjorde jag en pytt med bland annat kryddiga korvar och kålrabbi men man kan använda kött eller kyckling samt valfria grönsaker istället om man vill. Det blir gott att servera pytten med en klick creme fraiche.

Kålrabbi, som jag använt i den här pytten, är en ganska ny grönsak för mig. Jag har använt kålrabbi i några av recepten här på bloggen och tycket att det är en spännande och god grönsak. För några år sedan hade jag aldrig hört talas om den men jag blev nyfiken när jag läste att Lana använda kålrabbi i sina recept. Den tar lite tid på sig att mjukna i stekpannan men den som väntar på något gott...KORVPYTT MED RESTER AV BLOMKÅLSRIS
4 pers

500 g kryddiga korvar
1 gul lök
1 kålrabbi
1 paprika
2-3 dl blomkålsris
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
Färsk krydda (ex. timjan eller persilja)

Gör så här:
Skär korven i mindre bitar och finhacka löken. Skär kålrabbi och paprika i mindre bitar. Stek korven så att den får lite stekyta, ta sedan ur pannan. Stek löken och kålrabbin med lite paprikapulver tills kålrabbin har mjuknat. Ha i paprikan och fräs en stund. Ha till sist i korven och blomkålsriset. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med någon grön krydda, exempelvis timjan eller persilja.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

monkan sa...

Bra tips!
Kålrabbi är en sån grönsak man lätt glömmer bort! Med lchf så får man ju hela tiden prova nytt, det gillar jag!
/M

tojis sa...

Jag har nog aldrig provat kålrabbi, det får jag ta tag i! Och nu vet jag vad jag ska göra om det blir rester av blomkålsriset ikväll :-)

Anonym sa...

Tjena! måste bara säga att din blogg är grym, älskar dina recept.. har hitils inte hittat någon bättre faktiskt, skönt att du inte så extrem med lchf som många andra är, tacka gud att man är smal! mohaha

Unknown sa...

Visst är det gott med kålrabbi! :)
Vad längesen jag gjorde pytt på LCHF-vis... Tack tack för påminnelsen!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
P.S.
Din chilifisk fick högsta betyg av dottern! :) Tack för ett mycket gott recept!

cosmoscatten sa...

Ja perfekt resträtt, som jambalaya ju :) mm blev sugen på kryddiga korvar, planerat till söndag tror jag :) tack för bra tips.

Malin- På mitt sätt sa...

Jag ska också prova blomkålsris någon dag, låter ju jättegott! :)

svar- När jag gör mitt broccolimos så kokar jag först broccolin och sen mixar med smör. Sen kryddar jag med salt och peppar och ibland brukar jag smaksätta med curry :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...