söndag 24 februari 2013

Jills frallor (LCHF)

Frallor toppade med ost

Dagens frukost åts som vanligt i TV-soffan medan vi tittade på gårdagens Melodifestival, deltävling fyra. Vi lyxade med goda frallor med en massor av olika pålägg samt te. På Instagram (följ mig gärna där, jag heter @erika_bjorklund) verkar alla baka Jills frallor just nu och jag ville inte vara sämre så idag blev det provsmakning av hennes frallor.

Jag tyckte frallorna blev goda och de var lätta att göra. Ett plus är att alla ingredienser går att köpa i vanliga mataffärer och behöver inte beställas från nätet. Jag valde att toppa frallorna med riven västerbottenost, vilket blev väldigt gott.



JILLS FRALLOR (LCHF)
6 st

2 ägg
50 g smör
2 dl turkisk yoghurt (jag använde kesella 10%)
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver

Valfri topping (ex. vallmofrön, solrosfrön, sesamfrön eller riven ost)

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ihop ägg, yoghurt och smör. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i äggblandningen. Låt degen svälla i 5-10 minuter. Forma runda frallor med blöta händer och platta till något. Toppa med valfri topping. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna under bakduk.


Receptet hämtat från Jills mat

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

De ser riktigt snygga ut! och att toppa med ost gör ju allt smarrigt ;)

Maria sa...

Så fina de ser ut ..
:)

Unknown sa...

Mmm...gott, gott! Måste prova baka med pofiber nån gång! :)
Ha en fin kväll!
//Lana

R sa...

Åh, dessa ska bakas imorgon när jag vaknar! Och att använda kesella istället för turkisk yoghurt låter ju bra för mig som vill äta mer protein, men hur tror du det kan påverka smaken eller konsistensen? Tack för en grym blogg som inspirerar mig massor till att laga god mat och baka goda bröd! :D Aldrig mera gluten hihi!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

R: Jag brukar använda turkisk/rysk yoghurt, creme fraiche eller kesella i alla recept där någon av dessa står som ingrediens. Jag har aldrig stött på något problem med att byta ut och smakmässigt har jag inte heller känt någon skillnad.

Lina sa...

Mh, ser goda ut! Tänkte också få tummen ur att prova dessa omtalade instagram-frallor! :D

Sven sa...

http://gluten-celiaki.blogspot.se/

Anonym sa...

Kan man byta ut en del av mandelmjölet mot kokosmjöl?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Det fungerar säkert alldeles utmärkt att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl, men då inte lika mycket. Jag skulle testa med 1-1,25 dl kokosmjöl till den här satsen... testa med den mindre mängden först och jobba istället i mer "mjöl" om degen känns jättekladdig (tänk på att fiberhusken gör att degen blir fastare när den fått stå och svälla en stund).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...