Chilifisk och broccoli
♥ Trevlig alla hjärtans dag! ♥
Brukar ni fira alla hjärtans dag? Förra året gjorde jag hjärtformade cake pops som jag blev väldigt nöjd med. Idag tänker jag bjuda familjen på semlor och jag har precis bakat själva semelbullarna. Jag har som vanligt svårt att följa recept och ni som följer mig på Instagram (@erikabjorklund) har sett hur platta mina bullar blev. Förhoppningsvis smakar de bättre än de ser ut. Man kan inte lyckas jämt! ;)
En favorit som ofta återkommer här hemma är saffransfisk och igår gjorde jag en variant av den med chilismak istället för saffran. Det blev en härligt god fiskrätt som jag serverade med broccoli. Till skillnad från många andra fiskrecept så ska man använda fryst fiskblock när man tillagar den här maträtten.
CHILIFISK
4-5 pers
800 g fryst fiskblock
6 dl vispgrädde
1 gul lök
1 röd chili
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 krm paprikapulver
1,5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och chilin. Fräs löken och chilin i smör. Häll i övriga ingredienser och koka upp. Häll såsen över fiskblocken i en ugnsform och tillaga i 40 minuter i 225 grader. Jag brukar ösa såsen över fisken några gånger under tillagningen.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Den här rätten kommer jag att göra till mina barn till nästa vecka! Dottern önskat just chilifisk! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Åh, precis vad jag behövde. Tack för tipset!
Tack, hoppas du haft en fin dag oxå!kram kram
Ser väldigt gott ut. Jag delar med mig.
Så gott det ser ut! Fisk äter vi minst en dag i veckan, älskar det,
Ha en fin fredag!
:)
Oooo, det där låter som nåt jag skulle gilla!
Vilket trevligt recept! :)
Önskar dig en fin helg!
Det här var supergott! Jag glömde ösa fisken, det blev bra ändå!
Skicka en kommentar