Rödvinssås
Vi har länge pratat om att laga rödvinssås och vid nyår blev det äntligen dags att prova. Såsen serverades med helstekt oxfilé och en sallad. Den här såsen kommer vi att göra fler gånger för den föll oss alla i smaken och den var otroligt god och enkel att göra. Originalreceptet innehöll bananscharlottenlök men vi använde vanlig sharlottenlök.
Oxfilé, rödvinssås och sallad
RÖDVINSSÅS
4 pers
75 g smör
2 dl finhackad bananschalottenlök (vi använde vanlig scharlottenlök)
4 msk koncentrerad oxfond
3 dl rött vin
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Stek löken i smöret tills den är gyllenbrun. Häll i fonden och rör om. Häll i vinet och låt puttra ca 3 minuter. Slå på grädden och låt puttra tills såsen reducerats till hälften. Sila av löken och servera såsen.
Receptet hämtat från tidningen MedMera
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Alltså sås......jag har blivit så dålig på det.....bea är undantaget ;)
Dax att ändra lite på dt kanske.....
Mums, rödvinsås är ju SÅ gott!!!
:)
Åh, mums! Kanske få testa de någon dag framöver. Tror du man kan ta mindre vin i?
Kram
Jag har också provat med grädde i rödvinsås; blior riktigt bra! Den blir fetare förstås, smör är ju ett alternativ, men den blir ofta lite lös...nu har jag betällt redix (konjaksrot)men inte provat reda med den ännu.
/M
Låter väldigt gott! Måste provas nån gång! :)
H en fin kväll!
Kram
Eftersom jag älskar såser kommer jag självklart att testa denna och ifall den faller i smaken, lägga den till min såsskatt. Tack!
Anna: Ja, det går säkert att ha i mindre vin. Smaken blir nog inte riktigt den samma.
Skicka en kommentar