torsdag 3 januari 2013

Rödvinssås

Rödvinssås

Vi har länge pratat om att laga rödvinssås och vid nyår blev det äntligen dags att prova. Såsen serverades med helstekt oxfilé och en sallad. Den här såsen kommer vi att göra fler gånger för den föll oss alla i smaken och den var otroligt god och enkel att göra. Originalreceptet innehöll bananscharlottenlök men vi använde vanlig sharlottenlök.

Oxfilé, rödvinssås och sallad


RÖDVINSSÅS
4 pers

75 g smör
2 dl finhackad bananschalottenlök (vi använde vanlig scharlottenlök)
4 msk koncentrerad oxfond
3 dl rött vin
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Stek löken i smöret tills den är gyllenbrun. Häll i fonden och rör om. Häll i vinet och låt puttra ca 3 minuter. Slå på grädden och låt puttra tills såsen reducerats till hälften. Sila av löken och servera såsen.


Receptet hämtat från tidningen MedMera

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Alltså sås......jag har blivit så dålig på det.....bea är undantaget ;)
Dax att ändra lite på dt kanske.....

Maria sa...

Mums, rödvinsås är ju SÅ gott!!!
:)

Anna sa...

Åh, mums! Kanske få testa de någon dag framöver. Tror du man kan ta mindre vin i?
Kram

monkan sa...

Jag har också provat med grädde i rödvinsås; blior riktigt bra! Den blir fetare förstås, smör är ju ett alternativ, men den blir ofta lite lös...nu har jag betällt redix (konjaksrot)men inte provat reda med den ännu.
/M

Unknown sa...

Låter väldigt gott! Måste provas nån gång! :)
H en fin kväll!
Kram

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Eftersom jag älskar såser kommer jag självklart att testa denna och ifall den faller i smaken, lägga den till min såsskatt. Tack!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Ja, det går säkert att ha i mindre vin. Smaken blir nog inte riktigt den samma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...