Squash- och köttfärsgratäng med ostsåstäcke samt sallad
Det är tur att vi tycker om squash i familjen för det förekommer i det mesta för tillfället eftersom vi odlar egen och vi har fått massor hittills. Den här gången gjorde jag en squash- och köttfärsgratäng med ostsåstäcke och den blev jättegod. Till gratängen serverade jag sallad.
Idag arbetar jag halvdag och sen är jag ledig resten av veckan, riktigt lyxigt. Jag ska passa på baka lite bröd när jag är hemma och så blir det lite annat pyssel i köket. Dessutom ska jag fundera på vad jag ska packa i resväskan, nästa vecka åker nämligen jag och Magnus på en weekendresa till Barcelona (längtar).
SQUASH- OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG MED OSTSÅSTÄCKE
4-6 pers
Ca 700 g squash
Köttfärssås:
1 kg köttfärs
2 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 burk krossade tomater
0,5 dl osockrad tacosås, valfri styrka
3 msk köttfond
Kanel
Curry
Oregano
Timjan
Soja
Salt och svartpeppar
Ostsås:
2,5 dl creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
150 g riven ost (jag använde Västerbottenost)
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Squash: Tärna squashen och stek den, men behåll lite tuggmotstånd.
Köttfärssås: Finhacka löken och stek tillsammans med köttfärsen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tacosås och fond. Krydda med kanel, curry, oregano, timjan, soja, salt och peppar. Låt koka i 10-20 minuter utan lock. Rör ner den stekta squashen i köttfärssåsen. Häll röran i en ugnsform.
Ostsås: Koka upp creme fraiche och vispgrädde. Ta av från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostsåsen över köttfärsröran.
Tillaga i ca 20 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
2 kommentarer:
Men vilka härliga recept, blir jättesugen! :) Ska jag göra ikväll!
Jen: Hoppas att det smakade bra. :)
Skicka en kommentar