tisdag 9 september 2014

Chokladpannacotta av kokosmjölk (LCHF)

Chokladpannacotta

För en tid sedan var jag så otroligt sugen på pannacotta och som tur var hade jag alla ingredienser hemma. Jag valde att göra en mejerifri pannacotta och istället för grädde använde jag kokosmjölk. Kokosmjölk är bra att använda i desserter tycker jag eftersom den är ganska söt i smaken.

Jag hade egentligen inte alls tänkt att smaksätta den med choklad men jag hittade en chokladkaka och kände att den skulle passa finfint i pannacottan. Pannacottan blev väldigt god och jag serverade den med några tinade hallon.

Om det skulle finnas någon nackdel med pannacotta så måste det ju vara att jag inte fick smaka den direkt utan var tvungen att vänta några timmar tills den stelnat. Den var dock värd att väntas på.

Toppad med hallon


CHOKLADPANNACOTTA AV KOKOSMJÖLK (LCHF)
5 pers

5 dl kokosmjölk
3 gelatinblad
0,5 tsk äkta vaniljpulver
100 g mörk choklad (jag använde 86%)

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda kokosmjölk och vaniljpulver i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och blanda med kokosmjölken, rör ordentligt så att de löser upp sig. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten, rör tills all choklad har smält. Låt svalna och häll sedan upp i portionsformar (små glas funkar också bra). Sätt på plastfolie och ställ i kylskåpet några timmar. Servera gärna med bär.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan de variera beroende på gelatin. Jag gjorde halv sats så delade allt på mitten men blev väldans rinnigt. Men ska göra nytt försök för god i smaken :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Ingen aning faktiskt. Tråkigt att din blev rinnig, min var helt fast i konsistensen. Hoppas det blir bättre när du testar nästa gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...