lördag 20 september 2014

En underbar resa till Barcelona

Byggnader av Antoni Gauidí

Förra veckan flög jag och Magnus till Barcelona för en liten minisemester tillsammans. Vi hade en helt otroligt härlig resa och vi njöt verkligen av varje sekund. Vi fick uppleva vad staden hade att erbjuda och det var allt från storstadsliv med shopping, fina byggnader samt sol, bad och värme.

Vi bodde på Hotel Catalonia Catedral och om ni planerar en resa till Barcelona kan jag verkligen rekommendera det hotellet. Hotellet låg i de gotiska kvarteren och vi hade gångavstånd till shoppingstråken, stranden och alla härliga restauranger. Vi badade inte i havet (doppade bara fötterna) utan passade på att utnyttja hotellets pool på taket istället.

Under Kataloniens nationaldag, den 10 september, kom mängder med folk till Barcelona för att delta i Kataloniens nationaldagsmanifestation och visa att de vill att Katalonien ska bli ett självständigt land. Mitt i detta hamnade vi och det var helt galet mycket folk överallt. Mycket folk i rött och gult, glada människor som sjöng och umgicks. Det var både häftigt och intressant att vara mitt i detta.

Istället för att åka med sightseeing-bussarna runt staden tog vi en rejäl promenad och gick runt och tittade på byggnader av Antoni Gaudí. Helt otroliga byggnader som inte liknar något annat, de ser nästan ut att vara hämtade ur någon saga tycker jag. Bland annat var vi och tittade på Sagrada Família men enbart utifrån eftersom kön sträckte sig runt halva byggnaden. En riktigt häftig byggnad som fortfarande är under uppbyggnad.

Vi hade fantastiskt väder hela resan. Strålande solsken på dagarna och varma kvällar. Att kunna gå med bara axlar vid midnatt kändes riktigt lyxigt.

Jag är jättenöjd med resan och har laddat upp med massor av underbara minnen.


Vårt rum

Jag badar i poolen på hotelltaket

En Cava på hotellrummet

Jag häller upp Sangria

Den bästa restaurangen vi var på

Barcelona by night

25 grader varmt vid midnatt

Kataloniens nationaldagsfirande

En promenad i de gotiska kvarteren

Lite för mycket folk på stranden
för att jag skulle vilja bada där

Vi köpte en hel hög kläder från Desigual
Jag älskar Desigual ♥

Som ett minne av vår resa shoppade jag
en berlock till mitt Pandoraarmaband


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Åh, vad underbart det ser ut! Så härligt att resa lite med god mat och shopping :)

Therese sa...

Barcelona är så underbart. Vi planerar att åka dit igen nästa höst.

Unknown sa...

Åh jag vill till Barcelona!! sparar även detta tips på hotell :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...