Bärglass med avokado
För ett tag sedan tipsade jag om snabb bärglass och här har jag gjort lite ändringar i receptet men den är fortfarande lika snabbfixad. Jag tog mindre yoghurt och la i avokado i glassen istället. Avokado i glass kanske inte låter speciellt gott men faktum är att det faktiskt funkar jättebra. Avokadon gör glassen riktigt krämig och avokadosmaken är inte alls så framträdande. Våga prova!
Jag har testat att göra glassen på jordgubbar samt blåbär, båda smakerna blev väldigt goda. Kanske kan man ersätta yoghurten med kokosmjölk om man vill göra glassen mejerifri... berätta gärna hur det blev om ni testar.
Med smak av jordgubb
Med smak av blåbär
BÄR- OCH AVOKADOGLASS (LCHF)
1 pers
100 g frysta bär
2 msk rysk yoghurt
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 avokado
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en matberedare till glasskonsistens. Ät direkt.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
1 kommentar:
Avokado går att använda till så mycket, och passar verkligen bra i bakning! Jag använder det en hel del till mousse och i mjuka kakor.
Skicka en kommentar