Ostgrainterad korv och raita
Nej, men vet ni vad! Nu var det alldeles för länge sedan det var något recept här på bloggen, det tänkte jag åtgärda idag med en härligt snabblagad och god korvrätt. Använd gärna kryddstarka korvar och experimentera med kryddningen i oströran.
Ibland vill i alla fall jag minimera tiden i köket men ändå äta god mat. Den här ostgratinerade korven är perfekt vid dessa tillfällen, den är snabb att förbereda och sen bara att ställa in i ugnen för att bli klar. För extra snabb tillagning kan man servera med en enkel sallad men jag kan rekommendera att äta korven tillsammans med raita.
OSTGRATINERAD KORV
4 pers
6 st tjocka korvar, gärna kryddstarka (ca 500 g)
1 msk tomatpuré
2 msk osockrad tomatsås
1 tsk dijonsenap
En skvätt grädde
1,5 dl riven ost + ost till topping
Gör så här:
Skär korvarna på längden och lägg i en ugnsform. Blanda tomatpuré, tacosås, dijonsenap och riven ost. Ha i en skvätt grädde så att smeten blir lite lättare att fördela på korvarna. Fördela röran på korvarna och toppa med lite riven ost. Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader till osten smält.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Mmm...enkelt och gott! :)
Ha en fin dag!
kram
//Lana
Det lät ju enkelt och gott! Jag har några korvar i kylen faktiskt! :-)
Och ibland är det så himla gott med korv! ;)
/M
Det är ju verkligen inte varje dag man har tid eller ork att stå i köket! Då är enkla vardagsklassiker som korv perfekt!
//Sandra
Mmm det där lät gott, vad kan gå fel med ost :)
Mumsigt! Jag älskar korv av alla de slag!
Japp, det där är garanterat gott. Jag brukar också hacka ägget precis som du tipsade om nedan. Supersmart!
Skicka en kommentar