Chocolate whipped cream cheese frosting
Chokladkakan som jag skrev om i söndags åt vi inte bara som den var utan jag gjorde en chokladfrosting till som spritsades på kakan. Jag gillar att dekorera bakverk och att spritsa frosting på en kaka tycker jag förhöjer intrycket samtidigt som det blir väldigt gott. Det är en perfekt kaka att bjuda på när man får gäster. Det är samma recept på själva chokladkakan som tidigare men jag skriver det här igen så har ni kak- och frostingrecept på samma ställe.
Chokladkaka med frosting
CHOKLADKAKA MED CHOCOLATE WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING (LCHF)
Chokladkaka:
2 dl mandelmjöl
1 dl bakprotein (jag använde bakepro)
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
100 g mörk choklad
Chocolate whipped cream cheese frosting:
50 g cream cheese
1 msk kakao
2 msk sukrin mellis
1 krm äkta vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Chokladkaka: Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Smält chokladen och häll i smeten och blanda ihop. Häll smeten i en rund springform, diameter 22 cm, och grädda i ca 30 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna.
Chocolate whipped cream cheese frosting: Vispa ihop cream cheese, kakao, sukrin mellis och vaniljpulver med elvisp. Tillsätt grädden och vispa tills frostingen är tjock. Spritsa eller bred ut frostingen på kakan.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
11 kommentarer:
Vad gott det ser ut! Mums, mums!
Ha en fin dag!
//Lana
Snyggt spritsat!!
Jag är verkligen urdålig på att dekorera ;)
En smörgåstårta går bra men inte finlir.....
Åh va gott det ser ut!
Jag måste verkligen skaffa kokosnötsmjöl! :)
Å vad fint du gör! /M
Trodde det skulle finnas bakpro på min Ica men det fanns inte.. Kan man använda nåt annat istället tror du? Pofiber??? /Lisa
Oj vad smarrig den ser ut. receptet är nerskrivet
Ha en bra kväll !
Kram Maria
Lisa: Bakepro har jag bara hittat på webben. Två butiker som har det är Bodystore och LCHF-butiken. Jag har inte testat att ersätta bakepro, så jag vet inte hur resultatet blir. I matbröd "har jag hört" att vissa ersätter med pofiber. I kaffebröd skulle jag nog snarare ta mandelmjöl istället, möjligtvis blir kakan lite kompaktare... men som sagt, jag har inte provat själv så jag kan inte lova om det blir bra.
Vilken fin kaka! Vad duktig du är! :)
Den blev rätt torr tyvärr.. Får testa med något annat nästa gång! :)
/Lisa
God den ser ut!!
Jag har hittat Bakepro på hälsokost affärer :) Body builders använder det oxå tydligen :)
Den ser så festlig ut! Skulle gärna vilja ha en bit...
Skicka en kommentar