Chokladkaka
Förra helgen provbakade jag och resultatet blev den här chokladkakan. När man provar sig fram men olika ingredienser och smaker så vet man ju aldrig i förväg om det ska bli bra eller inte men jag tycker oftast att jag lyckas riktigt bra. Den här chokladkakan blev riktigt god. Mastig och chokladig förstås men det är väl precis så en chokladkaka ska vara. Servera gärna kakan tillsammans med vispad grädde och bär. Vill man inte göra en rund kaka kan man använda en avlång 1,5-litersform istället och skära i bitar och styckfrysa, perfekt att ta fram när man får gäster eller är sugen på en bit kaka.
CHOKLADKAKA (LCHF)
2 dl mandelmjöl
1 dl bakprotein (jag använde bakepro)
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
100 g mörk choklad
Gör så här:
Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Smält chokladen och häll i smeten och blanda ihop. Häll smeten i en rund springform, diameter 22 cm, och grädda i ca 30 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
11 kommentarer:
Oj gott! Sparar för framtiden. :)
/M
Gott med lite kaka! Har provat några olika recept på just chokladkaka, men tycker ofta det blir för mäktigt för min smak..
Ha en fin söndag!
kram Anna
Bara för att min ugn nu strejar så vill ajg bara sååå gärna baka NU!!
MEn jag får väl ge mig till tåls och sparar receptet!
Den ser väldigt god och chokladig ut! Härligt recept!
Mmm gott! Länge sedan man bakade nu.
Ha en bra söndag!
Vad god den ser ut att vara :)
Testa västerbottenpajen med kantareller vettja ;)
Wow den ser härlig ut!!
Har du räknat ut hur mycket kolhydrater det är i? Det enda är väl från honungen och chokladen,
undrar en nyfrälst LCHF:are
Ruta Ett: Jag har inte räknat ut hur mycket kolhydrater den innehåller.
Hurra for dig Erika - endelig har jeg hittat en blog med lchf UDEN syntetiske og "naturlige" sødemidler <3 Du har en fan i mig :-)
Man kunne kanske lave en glasur af smør, philadelphia og smeltet chokolade <3
Grete: Tack! :) Glasyren med smör, philadelphia och smält choklad låter jättegott. Det måste jag testa!
Skicka en kommentar