onsdag 16 oktober 2013

Pajskal / pajdeg (LCHF)

Pajskal

Vi äter oftast paj utan skal sedan vi började med LCHF-kost, dels för att det går mycket fortare att göra men också för att Algot aldrig har varit särskilt förtjust i pajskal. Nu ville jag i alla fall testa en paj med skal och hittade det här receptet som jag sett att många använder.

Pajskalet blev vädligt gott och jag kommer absolut att göra det fler gånger. Algot åt med god aptit och tyckte pajskalet var väldigt gott.



PAJSKAL / PAJDEG (LCHF)

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Gör så här:
Lägg alla torra ingredienser i en matberedare och mixa snabbt så att de blandas. Tillsätt smöret i mindre bitar och mixa ihop. Lägg sist i ägget och kör till en jämn smet. Låt degen vila 5-10 minuter och tryck sedan ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet minst 30 minuter. Förgrädda skalet 8-10 minuter i 175 grader.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tycker att lchf-pajskal är mycket godare än på mjöl! :)
Ska testa förgrädda pajskalet på ditt sätt nästa gång!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Jag ids faktiskt aldrig göra pajskal...men min mamma hade gjort ett på mandelmjöl sist jag var där och det var faktiskt godare än "vanligt" på vetemjöl. ;)

/M

KikkiSandström sa...

Tack för det receptet. Till skillnad från Algot så älskar vår son pajskal. Nu blir det lchf-paj plus att jag som vanligt delar med mig med länk till din blogg :-)

Unknown sa...

Gott m paj! Har plan på det imorgon :)
Kraam <3<3<3<3

anna sa...

Gott, jag gör oftast utan skal jag med. Dock chockar jag någon gång emellanåt och gör med skal. Ska göra de nästa gång, tack för tipset! Ser jättefint ut! *Vad blev det för fyllning?=) Tack för att du tycker det är kul, då är det någon som gör de iaf :D Kramar

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Squash så klart... man kan ju tro att det är det enda vi äter här hemma. ;-) Receptet kommer i ett separat inlägg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...