Omelettpizza
Min aptit är det inget fel på trots att jag är förkyld. Däremot är smakerna något avtrubbade, vilket förtar lite av matglädjen. Idag fixade jag snabbt ihop en enkel lunch. Det blev en omelett med pizzatopping... en omelettpizza helt enkelt. Smidigt, gott och mättande!
Nu ska jag vila en stund innan sonen kommer hem från skolan. Han har varit på bondgårdsbesök idag och det ska bli spännande att höra vad han har varit med om.
OMELETTPIZZA I STEKPANNA
1 pers
Omelett:
3 ägg
3 msk grädde
Salt och vitpeppar
Tomatsås:
2 msk osockrad tacosås
1 mak tomatpuré
Salt och vitpeppar
Valfri topping, jag använde:
Riven ost (jag använde Västerbottenost)
Skinka
Oregano
Gör så här:
Omelett: Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål med en gaffel. Häll smeten i en stekpanna (min stekpanna hade en diameter på 20 cm) och stek på medelvärme, rör gärna lite försiktigt i botten i början. Lägg på ett lock och låt omeletten stekas klart, den är färdig när ovansidan stelnat. Stäng av värmen under omeletten.
Tomatsås: Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Bred på tomatsåsen ovanpå omeletten när äggstanningen stannat.
Topping: Ha på valfri topping och låt stå under lock tills osten smält.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
5 kommentarer:
Vilken smart idè! Detta är uppskrivet och ska provas :)
Krya på dig!
Kram C <3<3<3
Mmm jättegott! Gjorde själv omelett idag med salami, lök, champinjoner, ost och ruccola, gott och mättande.
Jag har brukat göra en "större" omelett med fler ägg så det blir fler portioner, och då brukar jag låta den steka färdigt i ugnen. Men det var ju bra tips med locket!
Men så smart, och ser smaskens ut :) Krya på dig!
Hoppas att du snart mår bättre. Omelettpizzan kanske gör susen. Den ser väldigt god ut.
Skicka en kommentar