Chilimajonnäs
Det är väldigt enkelt att göra egen majonnäs och dessutom är majonnäs ett väldigt gott tillbehör till både kött, fisk och fågel. Det är roligt att smaksätta på olika sätt och vanliga smaksättningar här hemma här currymajonnäs och basilikamajonnäs. Den här gången testade jag chilimajonnäs och det blev supergott, ett hett tips till sommarens grillkvällar.
CHILIMAJONNÄS
ca 3 dl
1 ägg
1,5 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
Några droppar pressad citron
1 stor röd chili
1 liten vitlöksklyfta
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Skär chilin och vitlöksklyftan i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa med staxmixer tills majonnäsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
1 kommentar:
Det måste jag prova :)
Skicka en kommentar